MENU

De week van Bram

Hoe ziet een werkweek als monteur eruit?

Bram Peters (31) werkt sinds 2016 bij Neptunus en is begonnen als montagemedewerker, doorgegroeid naar 1e montagemedewerker, en sinds dit jaar werkzaam als voorman. Bram neemt ons graag mee in een willekeurige week als montagemedewerker bij Neptunus.

 

Op vrijdag krijgen we de definitieve planning voor de volgende week. … En we gaan naar Parijs! Daar gaan we een ‘Evolution’ 50×40 bouwen voor een kunstbeurs bij het Louvre. Op zondag leg ik mijn spullen klaar: een reistas met Neptunus werkkleding en een volle koelbox. Dan ga ik ’s avonds op tijd naar bed, want deze week gaat de wekker om 4.00 uur.

Maandag
Vandaag vertrekken we om 5:00 zodat we rond 10 uur in Parijs zijn. Bij aankomst in de kantine in Kessel komen de sterke verhalen van het weekend op tafel en drinken we een bakje koffie tot iedereen er is. Deze week zijn we met een team van 5 man: We spreken af wie er begint met rijden en onderweg wisselen we af: ik mag vandaag beginnen met rijden.

Tijdens de rit kletst de een wat en doet de ander nog even een powernapje. Als we rond 10 uur aankomen in Parijs, staan onze vrachtwagens met materialen al klaar om gelost te worden. De voorman loopt naar de klant voor een praatje en bespreekt met onze collega salesmanager de laatste details op locatie bij start opbouw. We beginnen met het lossen van de vrachtwagen. Daarna pakken we de tekening erbij en starten we met de vloer. Ik vind het dan weer supermooi als we aan het einde van de dag de vloer perfect haaks en op hoogte hebben liggen. Einde werkdag ruimen we het gereedschap op en gaan we op weg naar het hotel. We checken in, leggen onze tassen weg en gaan op zoek naar een leuk restaurantje.

Een goede werksfeer met humor

In het restaurant wordt gelachen en gekletst, met een biertje op z’n tijd. Meestal zijn we rond 21.00 uur uitgegeten. De een gaat naar bed, de ander kijkt een serie of belt met het thuisfront. We gaan ook wel eens de stad in. Laatst hebben we nog een biertje gedronken bij het Louvre. Dat zijn de leuke dingen van altijd op verschillende locaties werken.

“Ik ben echt iedere keer weer trots en voldaan als zo’n gave constructie staat.”

De volgende dag starten we tussen 6.30 en 7.00 uur met een ontbijt in het hotel. Vanuit daar vertrekken we weer naar de bouwlocatie en pakken het gereedschap erbij om aan de constructie te beginnen. De komende dagen zijn we aan de constructie bezig: van Spaceframe (dakconstructie) bouwen, staanders plaatsen, zeilen trekken tot de dakconstructie hijsen. Daarna plaatsen we de wand- en glaspanelen. Wij verzorgen ook de afwerking zoals oploopplaten plaatsen en deuren afhangen. Ik ben echt iedere keer weer trots en voldaan als zo’n gave constructie staat. We zijn echt een hecht team wat samen een klus moet klaren. De werksfeer moet dan ook goed zijn, humor is ook zeker belangrijk!

Bram

Het einde van de week

Deze week waren we op vrijdag op tijd klaar en konden we om 10 uur richting Kessel rijden. Iedereen heeft goeie zin. Bus in, muziek aan en tijd voor het weekend!

Ben je altijd ver weg?

Nee hoor, soms zit je de ene dag in Horst voor de opbouw van de ijsbaan, en de volgende dag in Venlo. Soms zitten we een week in hartje Parijs voor een Fashionshow zoals deze week. Het verschilt welke projecten er op dat moment gepland staan en hoe groot en complex de accommodaties zijn en dus de bouw duurt. Volgende week zitten we bijvoorbeeld weer in London. Bij grotere projecten zitten we dan vaak met meerdere Neptunus bouwteams op locatie. En op de meeste projecten worden er flexwerkers ingehuurd om ons te helpen met de bouw.

Wat vind jij het leukste aan werken bij Neptunus?

Dat je op heel veel verschillende plekken komt, en dat je heel afwisselend werk hebt. Het is echt teamwork. En geen dag is hetzelfde. Met sommige collega’s heb ik een hele hechte band: dat zijn echt vriendschappen voor het leven geworden.

Meer weten over werken bij Neptunus?

Wil jij net als Bram door Europa reizen en tenten voor evenementen en demontabele gebouwen bouwen? Neptunus biedt een gave baan als montagemedewerker met uitstekend salaris en mooie doorgroeimogelijkheden. Bekijk onze vacatures in de bouw. Meer weten? Neem dan contact op met Vanessa van Rhee van HR via [email protected] of stuur een appje naar 06 1127 9010!

 

Meer weten?