MENU

Over Neptunus

Neptunus is internationaal specialist in demontabel bouwen. Al ruim 85 jaar bouwt Neptunus tenten en tijdelijke accommodaties voor gave sportevenementen, beurzen en festivals, maar ook demontabele gebouwen voor onder andere supermarkten, sporthallen en distributiecentra. Eigenlijk overal waar tijdelijke ruimte nodig is.

Een stukje geschiedenis

Neptunus is opgericht in 1937. Tijdens een strandwandeling langs de Nederlandse kust vond Anton Eilers een aangespoelde kist. Eenmaal thuis maakte hij deze kist open en bleek er een tent in te zitten. Hij bouwde de tent op en nodigde de hele buurt uit voor een groot feest. Een doorslaand succes, waarop hij besloot om de tent voortaan te gaan verhuren. Hij richtte een bedrijf op en vernoemde dit naar de drietand die op de deksel van de aangespoelde kist stond. Dit was het begin van Neptunus.

Neptunus-Over-ons-kist

De Neptunus familie

Inmiddels is Neptunus uitgegroeid tot een internationaal familiebedrijf. De derde generatie van de familie Eilers staat aan het roer en de vierde generatie stroomt langzaam binnen. Met een hoofdvestiging in Kessel en buitenlandse vestigingen in Duitsland, België, Engeland, Frankrijk, Polen en Oostenrijk, heeft Neptunus ruim 300 medewerkers in dienst.

Directie Neptunus

Innovatie

Neptunus heeft alle disciplines in eigen huis. Met de afdeling Research en Development als het brein van de organisatie, kenmerkt Neptunus zich door innovatie. Neptunus was de eerste ter wereld die een tent met twee en zelfs drie verdiepingen ontwikkelde en bouwde. Ook in de huidige markt behoren onze demontabele gebouwen, de Evolution en Flexolution, nog steeds tot de meest innovatieve constructies.

play ontdek de afdeling R&D

Onze R&D afdeling

Om ervoor te zorgen dat we kwalitatief hoogwaardige, innovatieve en duurzame producten kunnen blijven ontwikkelen en op de markt te brengen, zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze productieprocessen en materialen. Deze producten produceren wij zelf in onze productiefaciliteit in Polen en in onze werkplaats voor hout- en metaalbewerking in Kessel.

play Locatie Kessel Neptunus

Ons hoofdkantoor in Kessel in vogelvlucht

Duurzaamheid

Verantwoord omgaan met het milieu en de omgeving waarin we werken is één van de belangrijkste pijlers van Neptunus. We hebben onze producten zo ontwikkeld dat ze bijdragen aan een duurzame samenleving. Door het demontabele karakter zijn onze constructies flexibel en herbruikbaar. Dit wordt erkend door onze ISO 9001 en ISO 14001 certificeringen. Daarnaast dragen we bij aan het milieu door:

  • Het gebruik van 1.500 zonnepanelen op ons hoofdkantoor in Kessel.
  • Een waterzuiveringssysteem om regenwater te filteren en hergebruiken.
  • Een eigen emballagesysteem.

Meer weten?