MENU

Modulair bouwen

Wat is modulair bouwen?

Modulair bouwen is een flexibele en snelle manier van bouwen. Met standaard modules, compartimenten en onderdelen wordt razendsnel gebouwd. Dit kunnen losse wand-, vloer- en dakpanelen zijn, maar ook kant-en-klare containers of units. Dit is afhankelijk van het modulaire bouwsysteem. Modulair bouwen is beschikbaar voor vele toepassingen, zoals sporthallen, supermarkten, restaurants, bedrijfshallen en huisvesting.

Neptunus heeft twee bouwsystemen ontwikkeld die niet alleen modulair, maar ook volledig demontabel en herbruikbaar zijn. Naast snel en flexibel bieden deze ook een duurzame en circulaire oplossing.

Welke modulaire bouwsystemen zijn er?

Er zijn verschillende manieren van modulair bouwen. Voorbeelden zijn container of prefab bouw, waarbij volledige units in een fabriek worden gebouwd en op locatie aan elkaar gekoppeld worden. De bouwsystemen van Neptunus bestaan uit losse geïsoleerde wand-, vloer- en dakpanelen die op locatie in elkaar geschroefd en geschoven kunnen worden. De lengte kan onbeperkt worden uitgebreid. De maximale breedte met vrije overspanning reikt tot 40 meter.

Demontabel gebouw sporthal

Zijn modulaire gebouwen ook demontabel?

De modulaire gebouwen van Neptunus zijn volledig demontabel. Door middel van bout- en schuifverbindingen komen er geen zaag- of boorbewerkingen aan te pas. Daarnaast zijn het droogbouwsystemen waardoor er geen lijm of kit gebruikt wordt. Hierdoor zijn de gebouwen weer volledig uit elkaar te halen en herbruikbaar voor andere projecten. De gebruikte materialen zijn circulair. Zo bieden wij ook een duurzame oplossing.

Modulaire showroom McLaren

Voordelen van modulair bouwen van Neptunus

 • Volledig demontabel en herbruikbaar

 • Energiezuinig – optimaal geïsoleerd

 • Eenvoudig te compartimenteren

 • Optimale akoestiek naar wens

 • Flexibel in afmetingen en design

 • Snel opgebouwd

 • Volledig naar wens in te richten

 • Turnkey: totaalpakket van concept, realisatie tot sleuteloverdracht!

 • Gebruiksduur van enkele maanden tot wel 20 jaar

 • Uitstraling en eigenschappen van een permanent gebouw

 • Financiële flexibiliteit: huur of koop

Onze modulaire gebouwen:

Flexolution

De Flexolution is hét demontabele gebouw: snel opgebouwd, flexibel, duurzaam en herbruikbaar. De Flexolution III voldoet aan het Bouwbesluit en is daarnaast optimaal geïsoleerd. Een hoogwaardige oplossing voor ieder ruimteprobleem!

Meer over de Flexolution

Evolution

De Evolution is een revolutionair tijdelijk gebouw. Dankzij het ingenieuze bouwsysteem, waarbij de spaceframe-dakconstructie met een hydraulisch hijssysteem snel wordt opgebouwd, is de bouw van de Evolution binnen no-time gerealiseerd. Hierdoor is de Evolution interessant voor zowel kort- als langdurig gebruik: van enkele weken tot vele jaren.

Meer over de Evolution

Toepassingen van modulair bouwen

Onze Evolution en Flexolution zijn voor de meest uiteenlopende toepassingen inzetbaar. Van kale opslaghal met rolpoorten tot geïsoleerde sporthal met verdiepingsvloer, kleedruimtes, sanitaire voorzieningen en kantines. Weten wat we voor u kunnen betekenen? Vraag meer informatie aan of bekijk enkele van onze referentieprojecten.

Sporthal

In Europa staan al meerdere modulaire sporthallen. Neptunus is leverancier van Sportcentrum Papendal waar de Olympische sporters van Nederland iedere dag het beste uit zichzelf halen. Ook bouwde Neptunus sporthallen voor hogescholen in Tilburg, Ludwigsburg, Köln en de militaire academie in Shrivenham.

Showroom en winkel

Auto’s, wasmachines, sportkleding en ieder ander product kan worden getoond en verkocht vanuit een modulair gebouw van Neptunus. Neptunus bouwde showrooms voor McLaren, Lamborghini, Whirlpool en een tijdelijke fanshop voor Borussia Mönchengladbach.

Supermarkt

Wanneer een supermarkt tijdelijk dicht moet vanwege een verbouwing of calamiteit, dan is een modulaire supermarkt ideaal om geen omzet mis te lopen en klanten te blijven helpen. Dat is precies hoe Neptunus Jan Linders, Aldi en Dekamarkt al meerdere malen heeft geholpen.

Bedrijfshal of opslaghal

Online bestellingen nemen toe en bezorgdiensten draaien overuren. Grondstoffen zijn schaars en productie- en transporttijden lopen op. Hierdoor kan er behoefte zijn aan extra opslagruimte, zoals voor Volvo en Valeo.

Restaurant

Of het nu een tijdelijk interim bedrijfsrestaurant, bedrijfskantine, tijdelijke grootkeuken, of een pop-up restaurant betreft, Neptunus verzorgt binnen no-time een modulair restaurant. Hoe groot of hoe klein de ruimtebehoefte ook is. Zo bouwden we een tijdelijke kantine in Merck en een tijdelijk 3-sterren Restaurant in Duitsland.

Schoolgebouw

Sporthal, collegezaal, dinerzaal of klaslokaal nodig? Wij bouwden al meerdere modulaire oplossingen voor scholen in heel Europa: Fontys Hogescholen, Trinity College en Somerville College van Oxford University.

Meer informatie over modulaire bouw?

Modulair bouwen is dus een flexibele en snelle manier van bouwen en bij Neptunus ook nog demontabel! Het brengt vele voordelen ten opzichte van traditionele bouw. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw ruimtebehoefte? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een prijsindicatie, concepttekening of locatiebezoek.

Meer weten?