MENU
Supermarkt & Retail

De ideale oplossing voor supermarkten of retailwinkels

Tijdelijke supermarkt Action: flexibel, modulair en duurzaam

Opdracht
Action, een toonaangevende franchiseformule en marktleider binnen het prijsvechterssegment, opende in 1993 zijn eerste winkel in Nederland en is inmiddels uitgegroeid tot een miljardenbusiness met meer dan 35.000 werknemers. Er zijn nu meer dan 850 Action winkels in Europa die goedkope, non-food producten verkopen. Deze winkels zijn vooral te vinden in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.
Toen duidelijk werd dat de Action-vestiging in Haarlem gesloopt moest worden, nam projectontwikkelaar Vattentorn Neptunus, specialist in demontabel bouwen, in de arm om een tijdelijke winkel te creëren. Hierdoor kon Action actief blijven tijdens de bouw van hun nieuwe onderkomen.

Oplossing
Op de parkeerplaats van het oude winkelcentrum waarin de oude Action zat gevestigd, bouwde Neptunus in slechts 11 dagen een tijdelijke winkel met een oppervlakte van 1.152 m² en hoogte van 4 meter. Door gebruik te maken van de moderne Flexolution II technologie, ziet en voelt het als een vast gebouw – compleet met vast dak en automatische deuren.

De inrichting van apparatuur en voorzieningen werd uitgevoerd door Actions eigen team. De tijdelijke winkel zal op deze locatie blijven tot november 2019, terwijl er nieuwe winkels worden gebouwd bij het West Haarlem Plaza winkelcentrum.

Uitdaging
Het was essentieel gedurende dit project dat de Action-winkel te allen tijde operationeel en open bleef. De oorspronkelijke Action-winkel bleef geopend tijdens de bouwperiode van de tijdelijke winkel op het nabijgelegen parkeerterrein. De materialen en het gereedschap werden op locatie geleverd en de bouw werd afgewerkt met zo min mogelijk hinder voor personeel en klanten van de Action.

Resultaat
Dorrie Eilers, directrice van Neptunus: “Ons op maat gemaakte Flexolution II systeem biedt een tijdelijke oplossing voor supermarkten of retailwinkels die extra ruimte nodig hebben.  Bijvoorbeeld om groei van hun bedrijf te ondervangen, operationeel te blijven na een grote brand of overstroming, of tijdens renovatiewerkzaamheden aan hun permanente gebouw. Dit zijn flexibele, modulaire en duurzame tijdelijke gebouwen die aan het einde van het project worden gedemonteerd om elders weer te gebruiken.”

Product Demontabel bouwen Flex2Shop
tijdelijke winkel Action Neptunus
tijdelijke supermarkt
tijdelijke winkel Action Neptunus

Interesse in een tijdelijke supermarkt?