MENU

Van montagemedewerker tot projectmanager

Een loopbaan bij Neptunus

In 2012 startte Sjoerd op het Veld als montagemedewerker bij Neptunus. Na bijna 10 jaar heeft Sjoerd een indrukwekkende loopbaan bij Neptunus opgebouwd en is hij na tussenstappen als 1e monteur en voorman doorgegroeid tot projectmanager. Lees hier een interview met Sjoerd waarin hij vertelt over zijn loopbaan bij Neptunus.

Hoe ben je bij Neptunus terechtgekomen?
Sjoerd: “Ik heb een mbo-bouwopleiding gevolgd en mijn aannemerspapieren gehaald. Ik kon toen onderaan beginnen bij een bouwbedrijf of iets anders gaan zoeken. Ik kwam toen een hal van Neptunus tegen. Deze zag er interessant uit. Ik ging me verder in het bedrijf verdiepen en besloot om te solliciteren. Twee weken later mocht ik al aan de slag.”

Hoe heb je de start bij Neptunus ervaren?
Sjoerd: “Ik ben als montagemedewerker begonnen. Ik kwam in een team met meerdere medewerkers en een voorman. Het klikte meteen erg goed. Mijn eerste klus was in het MECC in Maastricht en na twee weken ging ik al naar Engeland voor de Harrogate Flower Show. Dat was echt een toptijd.”

“Als beginnend monteur moet je eerst het product leren kennen. En dat product wordt ook steeds doorontwikkeld. Het eerste jaar ben je veel bezig met leren en vragen stellen. Daarna gaat dat vanzelf. Ik werd goed begeleid door de voorman, maar toonde zelf ook veel initiatief. Daardoor merkte ik dat er ook veel energie in mij gestoken werd.”

“Na twee jaar ben ik van de tenten voor evenementen overgestapt naar demontabele gebouwen. Dat paste erg goed bij mijn opleiding. Qua product is dat minder ingewikkeld dan tenten, omdat er minder varianten zijn. Demontabele gebouwen hebben een andere opbouwwijze en er komen meer onderaannemer bij kijken.”

Hoe ben je doorgegroeid van montage medewerker naar 1e monteur en vervolgens voorman?
Sjoerd: “Dit initiatief kwam op het begin voornamelijk vanuit mijn eigen voorman. Die adviseerde dat ik 1e monteur zou moeten worden. Als 1e monteur krijg je veel meer verantwoordelijkheid. Je moet dan het team deels aansturen, leidinggeven en overzicht houden. Zo ontwikkel je sociale en leiderschapsvaardigheden. Als 1e monteur kreeg ik ook al een aantal eigen projecten. Zo groeide ik door tot voorman. Vanaf toen had ik ook veel contact met de klant en onderaannemers.”

Wat heb je moeten leren als voorman?
Sjoerd: “Beslissingen maken in een split second. Je moet de kennis hebben om snel keuzes te maken, zonder dat dit eerst weer naar kantoor moet. Sommige dingen moeten nu eenmaal direct gebeuren. Je moet daarom oplossingsgericht kunnen denken en verantwoordelijkheid nemen.”

van montagemedewerker tot projectmanager

Hoe heb je de stap van voorman naar projectmanager ervaren?
Sjoerd: “Doorgroeien van voorman naar projectmanager is een proces. Ik heb de afgelopen jaren vaker aangegeven dat ik hogerop wilde. Zo zette ik de deur naar kantoor open. Mijn leidinggevende bij Neptunus had dat ook in de gaten en wilde daar ook aan meewerken. Ik heb er zelf hard voor moeten werken, maar ook mijn collega’s moeten begeleiden. Mijn 1e monteur moest er natuurlijk ook klaar voor zijn om voorman te worden. Uiteindelijk heb ik begin dit jaar de stap van voorman naar projectmanager kunnen maken.”

Hoe bevalt het om als projectmanager te werken?
Sjoerd: “Goed! Ik krijg nu veel meer van het commerciële gedeelte mee. Daarin zijn veel dingen nieuw voor mij en moet ik nog veel leren. Daarentegen heb ik wel al technisch inzicht in al onze gebouwen. Na 9 jaar in de montage ken ik deze van binnen en buiten. De regelmaat van het kantoor is nog wennen voor me, maar dit bevalt goed.”

Waarom zou je iemand aanraden om als montage medewerker bij Neptunus aan de slag te gaan?
Sjoerd: “Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en flexibele baan, waarbij je iedere dag verrast wordt, dan raad ik zeker aan om bij Neptunus te werken. Ik heb 9 jaar in de montage gewerkt en het was echt een toptijd. Je groeit daarin als persoon, zeker op jonge leeftijd. Na twee à drie jaar ben je veel volwassener.”

“Je mag ook mooie projecten bouwen. Het begon bij mij met kleine projecten in Europa, zoals een tentje in Spanje of Portugal. Vaak was er dan ’s avonds ook nog tijd om de stad in te gaan. Later ging ik naar grote en uitdagende projecten, zoals een tijdelijke vliegtuigterminal in Budapest en Berlijn. Dit waren niet de makkelijkste projecten, maar dat maakt het extra mooi. Achteraf ben je dan extra trots op wat we hebben kunnen realiseren. Ook kom je op bijzondere en unieke locaties in heel Europa.”

Wil jij ook net als Sjoerd een loopbaan binnen Neptunus?

Ben jij net als Sjoerd gedreven, leergierig en ambitieus? Bij Neptunus zijn er veel manieren om door te groeien binnen verschillende afdelingen. Binnen Neptunus zijn er meerdere collega’s die zijn doorgegroeid van montage medewerker, magazijn- en productiemedewerker tot 1e monteur en voorman, maar ook tot magazijn manager, projectmanager of hoofd werkplaats. Bekijk snel onze vacatures!

BEKIJK ALLE VACATURES

Meer weten?