MENU

VN–klimaatconferentie in duurzame tijdelijke accommodaties

Duurzame tijdelijke accommodatie van Neptunus

Organisaties zijn steeds vaker op zoek naar een duurzame oplossing voor expositie- en conferentieruimtes. Zo ook de VN-klimaatconferentie COP 23, die tussen  6 en 17 november plaatsvond in het Duitse Bonn. De tijdelijke en duurzame gebouwen zijn van de Nederlandse specialist in demontabel bouwen Neptunus. Bouwafval is er niet, want de tijdelijke conferentieruimte wordt na de top afgebroken en ergens anders weer opgebouwd.

De COP 23 werd gehouden in twee tijdelijke gebouwen van in totaal ruim 15.000m². De grootste hal, die dankzij een verdieping een totale oppervlakte van ruim 10.000m² had, werd voornamelijk gebruikt als expositieruimte. In het andere tijdelijke gebouw van ruim 5.000 m² bevonden zich de grote vergaderzalen en persoonlijke vertrekken voor prominente politieke aanwezigen zoals president Macron van Frankrijk en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Neptunus is ervaren in het bouwen van internationale conferentiecentra met referenties als de eerdere COP bijeenkomsten in Bonn, Kopenhagen en Warschau, Energy & Climate Summit in Zwitserland en meer recentelijk een tijdelijk conferentiecentrum dat 6 maanden in gebruik was voor het EU-voorzitterschap in Amsterdam.

Tom Ambaum, Global Sales Director van Neptunus, licht toe vanuit Bonn: “We zijn trots dat we tijdelijke accommodaties mogen bouwen voor de COP 23. Met onze tijdelijke conferentiehallen en bouwprocedure voldoen we niet alleen aan de strenge veiligheids- en kwaliteitseisen, maar ook op het gebied van duurzaamheid sluiten onze producten aan bij het speerpunt van de klimaatconferentie.”

Duurzaam gebouwd conferentiecentrum

Voor het conferentiecentrum werd gekozen voor Neptunus’ ‘Evolution’ vanwege de uitstraling en technische eigenschappen, die niet onder doen voor een vast gebouw. Het Evolution-concept, in eigen huis ontwikkeld door Neptunus, staat bekend om het snelle en ingenieuze opbouwsysteem, hoogwaardige uitstraling, uitstekende isolatiewaarden en haar demontabele en daarmee duurzame karakter. Speerpunten in het ontwerp voor COP 23 waren veiligheid, (geluids-)isolatie, ruimteakoestiek, vloerstabiliteit en uitstraling. In het tijdelijke conferentiecentrum zijn wanden en plafonds toegepast die perfect voldeden aan de strenge geluidseisen van de COP. Na het evenement worden de tijdelijke hallen gedemonteerd en hergebruikt tijdens andere projecten. Daarmee sluiten zelfs de tijdelijke accommodaties volledig aan op de aard van de bijeenkomst.

Over COP 23

De klimaatconferentie vindt jaarlijks plaats tussen de landen die het VN-Klimaatverdrag hebben ondertekend. Over het algemeen vinden de bijeenkomsten van COP plaats in Bonn, waar het secretariaat gevestigd zit, tenzij een andere partij gastheer wil zijn. In 2017 werd de Klimaattop voor de 23e keer georganiseerd met Fiji als voorzitter. Het was de eerste Klimaatconferentie sinds de Amerikaanse president Donald Trump aankondigde uit het akkoord van Parijs te stappen. Tijdens deze conferentie in 2015 zijn ambitieuze doelstellingen vastgelegd om opwarming van de aarde tegen te gaan. Tijdens de COP in 2017 kwamen onderhandelaars uit ongeveer tweehonderd landen bijeen om de effecten te bespreken van de maatregelen die sindsdien genomen zijn om het klimaat te verbeteren en te beschermen. Tevens werd vastgelegd welke maatregelen nog genomen moeten worden. De resultaten van de klimmaattop van 2017 zijn bescheiden maar de eensgezindheid tussen de landen is groter dan ooit.

VN–klimaatconferentie in duurzame tijdelijke accommodaties
VN–klimaatconferentie in duurzame tijdelijke accommodaties
vVN–klimaatconferentie in duurzame tijdelijke accommodaties
VN klimaatconferentie tijdelijke accommodaties

More information about our products and services?