MENU

Sleutelrol bij de inauguratie van het nieuwe NAVO hoofdkantoor.

Neptunus speelt sleutelrol bij de inauguratie van het nieuwe NAVO hoofdkantoor in Brussel

Eind mei vond de inzegening van het nieuwe NAVO hoofdkantoor in Brussel plaats. Voor de officiële overdracht bouwde Neptunus, de specialist in demontabel bouwen, alle tijdelijke accommodaties voor de inauguratie en hieraan gekoppelde eendaagse NAVO top.

Samen met secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg waren veel wereldleiders bij de inauguratieceremonie aanwezig, waaronder President Trump van de Verenigde Staten, Bondskanselier Angela Merkel van Duitsland, Premier Theresa May van Groot-Brittannië en de Nederlandse premier Mark Rutte. Vanzelfsprekend waren de Belgische Premier Charles Michel en Koning Filip ook aanwezig.

Voor de ceremoniële plechtigheid bouwde Neptunus twee overdekte tribunes met transparant dak en transparante zijwanden. De Alure Globe structuren (van 200 en 250m²) zorgden dat alle hoogwaardigheidsbekleders de bijeenkomst bij konden wonen. Daarnaast werden nog twee tijdelijke accommodaties van ditzelfde type gebouwd voor de militaire band en aanwezige media.

Op een andere plek van het zwaarbeveiligde terrein werd een groot mediacentrum geplaatst van 4.800m² voor de aanwezige journalisten. Het mediacentrum werd volledig ingericht met werkstations voor 1200 journalisten en 60 geluiddichte tolkencabines. Aan de voorzijde van het tijdelijke mediacentrum werd een screening- en accreditatiehal gebouwd inclusief betonnen vloeren voor de beveiligingspoorten.

Aanvullend leverde Neptunus nog diverse podia voor de verschillende ceremonies die deel uitmaakten van de officiële opening. Een transparant dak van 900m2 werd opgebouwd waar Bondskanselier Merkel een gedenkteken van de Berlijnse Muur onthulde en waar president Trump stilstond bij de terroristische aanslagen van 9/11.

Het team van Neptunus had slechts 4 weken nodig om alle faciliteiten voor de NAVO-top gereed te maken. Naast alle tijdelijke accommodaties, was Neptunus in samenwerking met Production World, verantwoordelijk voor het gehele projectmanagement, waaronder de coördinatie met onderaannemers voor energie, verlichting, airconditioning, AV-apparatuur, branding, meubilair en installatie van beveiligingsapparatuur.

Dorrie Eilers, directeur Neptunus, vertelt: “We zijn enorm vereerd dat we uitgekozen zijn door de NAVO deze omvattende klus te bouwen. Het was een complexe onderneming die een zorgvuldige planning en voorbereiding vereiste. Ook omdat we ons op een zwaar beveiligd terrein bevonden. Ons team is echter ervaren en heeft vaker onder deze omstandigheden gewerkt. In de loop der jaren hebben we succesvol gewerkt aan grote projecten voor diverse overheidsinstanties over de hele wereld, waaronder de NAVO-top afgelopen jaar in Warschau. ”

Het oude hoofdkantoorgebouw van de NAVO is in 1967 gebouwd, maar sindsdien zijn de lidstaten van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie bijna verdubbeld van 15 tot 29 landen. Een nieuw hoofdkantoor was dan ook een onvermijdelijke stap.

Het nieuwe gebouw, met een oppervlakte van 250.000m2, biedt ruimte aan 1.500 personeelsleden van de nationale delegaties, 1.700 internationale militaire en civiele medewerkers, 600 medewerkers van NAVO-agentschappen en 500 frequente bezoekers die dagelijks aanwezig zijn.

Sleutelrol bij de inauguratie van het nieuwe NAVO hoofdkantoor.
Sleutelrol bij de inauguratie van het nieuwe NAVO hoofdkantoor.
Sleutelrol bij de inauguratie van het nieuwe NAVO hoofdkantoor.

More information about our products and services?