MENU
Demontabele gebouwen, Supermarkt & Retail

Het demontabele winkelcentrum is in slechts 3 maanden turn-key gebouwd!

Referentie Winkelcentrum Stein

In Stein (Limburg) is het grootste tijdelijke winkelcentrum van Europa geopend. Nadat de gemeente in 2009 werd opgeschrikt door een brand dat het winkelcentrum compleet verwoestte, werd al snel besloten om een tijdelijk winkelcentrum te bouwen. Voor verzekeraars was de brand met 32 miljoen euro schade de grootste strop van 2009.

Opdracht
Bouwbedrijf Neptunus kreeg opdracht om een tijdelijk, semipermanent winkelcomplex van zo’n 9.000 vierkante meter in de buurt van het oude winkelcentrum te bouwen. De demontabele panden zijn in slechts 3 maanden turn-key gebouwd en bieden onderdak aan 30 winkeliers. Getroffen ondernemers zijn op deze manier weer snel operationeel, aangezien het nieuw te ontwikkelen en te bouwen winkelcentrum nog jaren op zich laat wachten.

  • Snel, flexibel en efficiënt
  • Demontabele huisvesting
  • Turnkey solutions
  • Huur, koop & lease

Bedrijven die getroffen worden door brand zijn vaak wel verzekerd tegen materiële schade, maar iedere dag dat de deuren gesloten blijven, loopt men logischerwijs veel inkomsten mis. De eigenaar van het winkelcentrum in Stein heeft om die reden tijdelijk bouwspecialist Neptunus opdracht gegeven om een demontabel winkelcentrum te bouwen, als overbrugging voor het nieuw te ontwikkelen winkelcentrum. De gedupeerde winkeliers kunnen op deze manier binnen afzienbare tijd hun werkzaamheden gewoon weer voortzetten in deze overdekte winkelpromenade.

Oplossing
De tijdelijke mall is in omvang het grootste van Europa en zal minimaal 3 jaar blijven staan. Na opening van het nieuwe winkelcentrum op de oude locatie, worden de tijdelijke accommodaties weer afgebroken en hergebruikt.

In het complex zijn ruim 30 winkeliers, waaronder een Aldi, Hema, Jumbo en ook Rabobank ondergebracht. De winkels zijn voorzien van alle nodige voorzieningen zoals klimaatbeheersing, sanitair, verlaagde systeemplafonds, rolpoorten en automatische schuifdeuren.

Dorrie Eilers, directeur van Neptunus: “Een grote brand is een van de ergste dingen die je als ondernemer kan overkomen. Er is dan ook geen hogere prioiteit dan snel weer aan de slag te kunnen. Semi-permanente accommodaties bieden vaak een goede uitkomst. De bouwtijd is kort en de tijdelijke huisvestingen zijn niet te onderscheiden van permanente gebouwen.”

Neptunus Evolution Tijdelijk Winkelcentrum Stein Tijdelijke Winkel
Neptunus Evolution Tijdelijk Winkelcentrum Stein Tijdelijke Winkel
Neptunus Evolution Tijdelijk Winkelcentrum Stein Tijdelijke winkel
Neptunus Evolution Tijdelijk Winkelcentrum Stein Tijdelijke winkel

Interesse in een demontabel winkelcentrum?