MENU
Demontabele gebouwen, Noodgebouwen, Noodruimtes, Showrooms

Het gebouw heeft met 6 meter hoge kolommen een luxe uitstraling

Tijdelijke winkel voor witgoedzaak

Opdracht
Whirlpool is een bekend producent en leverancier witgoed van wasmachines tot koffiezetapparaten. Bij haar Britse hoofdkantoor in Peterborough had het bedrijf meer ruimte nodig om haar producten te presenteren.

Er werken meer dan 1.000 mensen bij Whirlpool UK Appliances Limited. Het bedrijf zocht een semi-permanente showroom om haar producten te presenteren aan haar dealer- en distributienetwerk. De accommodatie zal voor een periode van 4 jaar blijven staan.

01.02.16 Peterborough The Neptunus building which houses the showroom for the complete range from Whirlpool, Indesit, Hotpoint and KitchenAid products at their headquarters in Morley Way, Peterborough on Monday 1st February 2016. ends Photo: Paul Stallard: Candid Pictures

Oplossing
Technici van Neptunus hadden slechts een week nodig om het gebouw neer te zetten op een onbebouwd stuk grond bij Whirlpool Headoffice. Neptunus heeft de Evolution II structuur gebruikt om de tijdelijke showroom van 1000m2 te bouwen. Het gebouw heeft, met 6 meter hoge kolommen en glazen gevel een luxe uitstraling. Whirlpool heeft daarna binnen drie weken  de showroom ingericht.

Uitdaging
In het verleden heeft Whirlpool vaker tijdelijke constructies gebruikt om tijdelijk ruimte te creëren. Vaak hadden ze slechte ervaringen met geluid en beweging in winderige omstandigheden. Het bedrijf wendde zich tot Neptunus om een stijlvol maar solide semi-permanent gebouw te leveren,  vergelijkbaar is met een permanent gebouw, en bestand tegen harde wind en lawaai.

Ook de lever- en bouwsnelheid was belangrijk voor de opdrachtgever. De bouw diende in korte tijd te worden uitgevoerd zonder de dagelijkse werkzaamheden van de Whirlpool medewerkers te verstoren.

Resultaat
Jayson Weston, ondersteunend directeur van Sales en Marketing bij Whirlpool zegt: “Onze vorige tijdelijke faciliteit werd beïnvloed door geluid en beweging in zeer winderige omstandigheden. We hadden voor onze tijdelijke showroom daarom een veel robuuster gebouw nodig. We keken naar alternatieve opties en ons onderzoek leidde naar Neptunus wiens Evolution technologie veel robuuster en stugger is dan traditionele tijdelijke constructies. Hierdoor werd ons een veel betere en comfortabelere omgeving geboden waar we onze toestellen kunnen tentoon stellen.”

Na de eerste huurperiode van 12 maanden besloot Whirlpool het contract te verlengen met nog eens 3 jaar. Sindsdien hebben ze de Evolution opnieuw ingericht met hun nieuwste productgroepen.

Neptunus-Evolution-Whirlpool-Peterborough-tijdelijke-showroom
Neptunus-Evolution-Whirlpool-Peterborough-tijdelijke-showroom
Neptunus-Evolution-Whirlpool-Peterborough-tijdelijke-showroom
Neptunus-Evolution-Whirlpool-Peterborough-tijdelijke-showroom
Neptunus-Evolution-Whirlpool-Peterborough-tijdelijke-showroom

Interesse in Demontabele gebouwen?