MENU
Demontabele gebouwen, Noodgebouwen, Opslag & Distributie

Extra opslaghal met verstevigde vloer

Extra ruimte voor Volvo Trucks

Opdracht
Volvo Trucks had extra werkruimte nodig voor de productie van zware vrachtwagencabines op hun locatie in Oostakker (nabij Gent) in België. De Zweedse producent van auto’s, vrachtwagens en bussen koos ervoor om het ontwerp en de installatie van een semipermanente oplossing toe te vertrouwen aan Neptunus, specialist in demontabel bouwen. Zodat men snel over de benodigde extra ruimte kon beschikken.

Oplossing
In minder dan twee weken bouwde Neptunus drie Evolution structuren in de afmetingen 25 x 30, 25 x 40 en 45 x 40 meter en een hoogte van 8 meter. Er werd gebruik gemaakt van een hydraulisch systeem om snel en veilig de aluminium spaceframe-dakconstructie omhoog te brengen. Het dak werd voorzien van geïsoleerde, vaste dakpanelen wat zorgt voor de benodigde isolatie en sneeuwlast.
Neptunus leverde ook een verstevigde vloer die tot 2.500 kg kon dragen en tegelijkertijd ook zorgde voor een stabiel en waterpas werkoppervlak zoals in een vaste productieruimte.

Resultaat
Volvo Trucks heeft als doelstelling hun CO2-uitstoot te verminderen. Bijgevolg was dit één van de bijkomende redenen waarom de Zweedse producent voor dit project koos voor de Evolution structuren van Neptunus. De structuur beschikt over uitstekende thermische eigenschappen en heeft een A-rated energieprestatie onder de EU richtlijn. De structuren zullen ter plaatse blijven voor meerdere maanden. Om optimale duurzaamheid te kunnen garanderen zullen de structuren na hun gebruiksperiode gedemonteerd worden en kunnen ze op een andere plaats hergebruikt worden.

tijdelijke opslag Neptunus
tijdelijke opslag Neptunus
tijdelijke opslag ruimte Neptunus

Interesse in een tijdelijke opslaghal?