MENU
Beurzen & Congressen, Tenten voor evenementen

Meer dan 10.000 vierkante meter aan expositieruimtes

UN klimaatconferentie

Opdracht
De 23e Klimaattop van de Verenigde Naties werd bezocht door bijna 29.000 mensen, waaronder duizenden regeringsvertegenwoordigers en media vanuit de hele wereld. Zij kwamen gedurende twee weken bijeen in Bonn (Duitsland) voor cruciale vergaderingen en discussies. Vertegenwoordigers van meer dan 200 regeringen waren aanwezig op het spraakmakende evenement, waaronder de Franse president Emmanuel Macron en Duitse bondskanselier Angela Merkel. De organisatie van de COP23, de 23e conferentie van de Verenigde Naties, had zich als doel gesteld om deze editie de meest groene conferentie van de VN ooit te maken, daarom werd duurzaamheid de hoogste prioriteit. Neptunus werd geselecteerd om het tijdelijke conferentie centrum te bouwen in navolging van het succes van het bedrijf in het verleden. Succesvolle projecten includeren de internationale conferentie over klimaatverandering (COP) in Bonn, Kopenhagen en Warschau, de Energy & Climate Summit in Zwitserland en een tijdelijk congrescentrum voor het EU-voorzitterschap in Amsterdam dat zes maanden in gebruik was.

Oplossing
Het team van het Neptunus bouwde twee tijdelijke gebouwen uit de zelfontwikkelde Evolution-reeks van het bedrijf. Dit tijdelijke conferentiecentrum, wat maar liefst 15.000 vierkante meter besloeg, werd na het evenement gedemonteerd om ergens anders opnieuw te worden gebruikt.

De Evolution constructies van Neptunus hebben de look en feel van een vast gebouw maar bestaan uit herbruikbare materialen en onderdelen en zijn hierdoor volledig duurzaam. De grootste hal bestond, mede dankzij een verdiepingsvloer, uit meer dan 10.000 vierkante meter aan tijdelijke expositieruimte. Het tweede tijdelijke gebouw van meer dan 5.000 vierkante meter bood onderdak aan conferentie- en vergaderruimtes. Neptunus staat bekend om haar duurzame tijdelijke gebouwen van hoge kwaliteit die binnen een handomdraai gebouwd en gedemonteerd kunnen worden, terwijl deze gebouwen wel bestaan uit veilige, extreem stabiele ruimtes met geïsoleerde wanden en stevige vloeren met uitstekende geluidsisolatie en akoestiek.

Uitdaging
Duurzaamheid was het kernwoord voor de organisatie die er graag voor wilde zorgen dat ieder element van de klimaattop zo milieuvriendelijk als mogelijk was. Vanuit het oogpunt van Neptunus name het bedrijf deze opdracht vol zelfvertrouwen aan, wetende dat duurzaamheid een belangrijke eigen prioriteit is bij alle opdrachten die ze doen. Neptunus streeft ernaar om onnodig verspilling te voorkomen en zoveel mogelijk van hun materialen te hergebruiken en te recyclen.

Daarnaast had de organisatie een accommodatie nodig met de uitstraling van een vast gebouw dat snel kon worden gemonteerd en weer worden afgebroken. Omdat het ook onderdak zou bieden aan de vele prominente politici en VIPs van over de hele wereld, was het ook essentieel dat de faciliteit veilig was en gemakkelijk een groot aantal mensen in een ‘werk’ omgeving kon onderbrengen.De COP23 was de eerste VN-conferentie over klimaatverandering die officieel werd gecertificeerd voor milieuvriendelijke prestaties. Het Eco-Management Audit Scheme (EMAS) certificaat verifieerde de succesvolle en milieuvriendelijke organisatie van de conferentie. Ovais Sarmad, plaatsvervangend uitvoerend secretaris van de UN Climate Change, beschreef COP 23 als ‘de groenste ooit’. Hij zei dat het behalen van het hoge EMAS-certificaat de duurzaamheidsbalk van VN-conferenties heeft verhoogd.

Het herbruikbare materiaal van de tijdelijke gebouwen van Neptunus droeg bij aan de algehele duurzaamheidsprestaties van het evenement, die ook indrukwekkende milieuvriendelijke resultaten scoorden voor afvalvermijding en strikte afvalscheiding, klimaatvriendelijke catering, transport en zelfs het waterverbruik van de afgevaardigden.

Neptunus evolution cop23 Bonn konferenz event zelt
Neptunus evolution cop23 Bonn konferenz event zelt
Neptunus evolution cop23 Bonn konferenz event zelt
Neptunus evolution cop23 Bonn konferenz event zelt
Neptunus evolution cop23 Bonn konferenz event zelt
Neptunus evolution cop23 Bonn konferenz event zelt
Neptunus evolution cop23 Bonn konferenz event zelt
Neptunus evolution cop23 Bonn konferenz event zelt
Neptunus evolution cop23 Bonn konferenz event zelt
Neptunus evolution cop23 Bonn konferenz zelt

Interesse in een tijdelijke congresruimte?