MENU
Demontabele gebouwen, Sporthallen

Het gebouw heeft uitstekend geïsoleerde eigenschappen

Neptunus bouwt volledig nieuw type demontabel gebouw in Den Haag

In Den Haag is het meest duurzame tijdelijke gebouw geopend dat aan dezelfde hoge eisen voldoet als nieuwbouw. Het gebouw, de Flexolution, wordt ingezet als turnhal en is ontwikkeld en gebouwd door Neptunus, een van de grootste aanbieders van tijdelijke accommodaties.

Dit type accommodatie verschilt van andere tijdelijke bouw, omdat het een stuk duurzamer is. Alle componenten kunnen opnieuw worden gebruikt en het gebouw is zeer energiezuinig. Dat verklaart ook waarom de accommodatie een energielabel A heeft gekregen. Dit nieuwe type accommodatie kan worden ingezet voor bijna iedere toepassing, zoals sporthal, winkel of school. De laatste jaren maakt het bedrijfsleven steeds vaker gebruik van prefab gebouwen in het geval van ernstige brandschade, renovatie of tijdelijke uitbreiding. De bouwtijd is kort, maar de kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en gebruikersgemak is hetzelfde als die van nieuwbouw.

Turnhal Den Haag
Het demontabele gebouw in Den Haag doet dienst als turnhal en ziet er van buiten uit als een normaal gebouw. De bouwtijd van de accommodatie bedroeg echter slechts enkele weken. Tot nu toe trainden de verschillende Haagse turnverenigingen in gymzalen die niet voldoende uitgerust waren voor turnen, daarom is er besloten om een permanente turnhal te bouwen. Omdat de permanente sportzaal pas over vijf jaar klaar is, heeft Neptunus een semipermanente turnhal gebouwd van 24 bij 48 meter om deze periode te overbruggen.

Flexolution: Duurzaam en flexibel
De nieuwe tijdelijke accommodatie van Neptunus, de Flexolution, is gebouwd volgens de laatste energie- en milieunormen en heeft een zogeheten energielabel A. De bouwwijze en speciaal geïsoleerde wanden en ramen zorgen voor een uitstekende isolatie. Daarnaast voldoet het semipermanente gebouw aan de richtlijnen van het Bouwbesluit van het ministerie van VROM, dat bouwtechnische voorschriften bevat waaraan alle woningen, kantoren en winkels in Nederland moeten voldoen. Ook kunnen alle gebruikte onderdelen nadat het gebouw is afgebroken weer worden hergebruikt, waardoor het gebouw erg duurzaam is. Bedrijven en organisaties kunnen met deze nieuwe tijdelijke accommodatie fors besparen op energiekosten en invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Omdat de Flexolution wordt opgebouwd in units van 6 bij 6 meter, kan het gebouw in iedere vorm worden gebouwd.

Opkomst semi-permanente gebouwen
De vraag naar semipermanente accommodaties is de laatste jaren sterk gestegen. Neptunus ontwikkelde al in 2004 een van de meest geavanceerde tijdelijke accommodaties in zijn soort. Veel bedrijven en overheden hebben deze demontabele gebouwen ingezet ter overbrugging van een periode waarin verbouwd wordt of na een calamiteit zoals brand. Voor ondernemers is deuren sluiten geen optie, omdat klanten vaak hun heil zoeken bij de concurrent en vervolgens niet meer terugkeren. Minstens de helft van de bedrijven die getroffen zijn door brand gaat binnen vijf jaar failliet. Het grote voordeel van tijdelijke accommodaties is de korte opbouwtijd en flexibiliteit. Daarnaast zijn ze bijna niet meer te onderscheiden van vaste gebouwen.

Dorrie Eilers, directeur van Neptunus: “Het voordeel van onze semipermanente accommodaties is dat ze zeer snel opgebouwd kunnen worden, zonder dat er wordt ingeboet op comfort. Ook is de nieuwe tijdelijke accommodatie zeer energiezuinig. Gezien de verduurzaming van de samenleving en het bedrijfsleven verwachten we dat de komende jaren de vraag naar dit type gebouw sterk zal stijgen.”

Neptunus Flexolution Turnhal Den Haag Tijdelijke sporthal
Neptunus Flexolution Turnhal Den Haag Tijdelijke sporthal
Neptunus Flexolution Turnhal Den Haag Tijdelijke sporthal
Neptunus Flexolution Turnhal Den Haag Tijdelijke sporthal
Neptunus Flexolution Turnhal Den Haag Tijdelijke sporthal
Neptunus Flexolution Turnhal Den Haag Tijdelijke sporthal

Interesse in een tijdelijke sporthal?