MENU
Demontabele gebouwen, Housing, Noodgebouwen, Noodruimtes, Scholen & Onderwijs

Een demontabele multifunctioneel schoolgebouw

Tijdelijk multifunctioneel gebouw voor studenten

Achtergrond
Het Trinity College, opgericht in 1955, is één van de vestigingen van Oxford University. In 2019 ontwierp het bestuur grote verbouwplannen om de hogeschool te vernieuwen met academische faciliteiten en extra woonruimte. Gezien de verbouwperiode van drie jaar, had Trinity dringend tijdelijke ruimte nodig om de studenten te kunnen vestigen. Trinity benaderde Neptunus, specialist in demontabel bouwen, om de ideale oplossing te vinden.

play Neptunus Flexolution Temporary Building multi-functional Trinity College Oxford

Building Trinity College

Oplossing
De Flexolution II bleek de ideale oplossing. Dit demontabele gebouw biedt de hogeschool een veelzijdige accommodatie. De eerste twee jaar doet het gebouw dienst als leeszaal en als multifunctionele ruimte voor studenten. In het derde jaar zal het gebouw worden omgebouwd naar een keuken, dinerzaal en gemeenschappelijke ruimte voor professoren. Het tijdelijke gebouw beschikt ook over toiletten, kantoren en extra ruimtes.

Een team van 6 Neptunus technici had slechts twee weken nodig om de  500 m2 grote Flexolution II te bouwen. Daarna werd in vijf weken gezorgd voor het systeemplafond, vloeren, elektriciteit, leidingen, verwarming, alarminstallatie en airconditioning.

Uitdaging
Het bouwen van het tijdelijke gebouw bracht de Neptunus technici enkele logistieke uitdagingen. De toegang tot het terrein was beperkt door de sierlijke poorten bij de ingang van de universiteit in het mooie historische centrum van Oxford.  Neptunus moest speciale maatregelen nemen om de materialen op locatie te krijgen. Omdat de standaard hijskranen niet op het terrein konden komen werd er gebruik gemaakt van kleinere mobiele hijskranen. Desondanks wist het Neptunus team het project succesvol, snel en efficiënt op te leveren.

Resultaat
Trinity College Oxford vertelde dat het veelzijdige tijdelijke gebouw zeer waardevol is voor de studenten. Justin Folliard, college opzichter: “Ons nieuwe gebouw is nu al erg populair bij studenten. De leeszaal wordt al sinds de opening druk bezocht. We zijn zeer tevreden over de tijdelijke ruimte die Neptunus gebouwd heeft en dat deze al zo snel een onderdeel van onze hogeschool is geworden. Wanneer het gebouw wordt omgebouwd naar dinerzaal en keuken, hopen we dat het nog populairder zal worden.”

Hij voegde toe: “Ons tijdelijke gebouw moet verschillende faciliteiten kunnen accommoderen tijdens de verbouwingsperiode. We vinden het daarom extra fijn dat de oplossing van Neptunus zo flexibel is, dat het een oplossing voor deze hele periode is.”

Interesse in onze multifunctionele demontabele gebouwen?