MENU
Demontabele gebouwen, Supermarkt & Retail

Binnen 3 maanden na de brand konden de inwoners weer terecht in een tijdelijk gebouw

Nieuwe tijdelijke supermarkt in Lent

De supermarktketen Jan Linders, met maar liefst 58 winkels in heel Nederland, zocht de hulp van Neptunus toen één van deze winkels vernietigd werd door brand op oudejaarsavond in 2016. In de periode dat de verzekering de schade in kaart bracht en tijdens de herbouw, moesten de inwoners van Lent het noodgedwongen zonder supermarkt in hun directe omgeving doen. Dit proces zal waarschijnlijk niet worden afgerond tot september. Neptunus werd in de arm genomen om een tijdelijke oplossing te bieden waardoor de supermarkt weer van dienst kon zijn voor de lokale gemeenschap.

Oplossing
Binnen 3 maanden na de brand konden de inwoners van Lent weer terecht in een tijdelijk gebouw van de lokale Jan Linders. Met het geavanceerde demontabele bouwsysteem genaamd de ‘Evolution’, wist Neptunus binnen afzienbare tijd een tijdelijke winkel te bouwen op slechts tientallen meters van de vernielde winkel. Sterker nog, de flexibele en duurzame Evolution werd in slechts vijf weken gebouwd – de complexe grondwerken duurden 3 weken, het tijdelijke gebouw werd in vier dagen gebouwd en de inrichting geschiedde in anderhalve week. Qua comfort en gebruikersgemak is de supermarkt vergelijkbaar met een ‘vaste’ supermarkt. Het gebouw, met een grondoppervlakte van ruim 1.500 m2, heeft de uitstraling van een vast gebouw maar zal worden afgebroken en elders worden gebruikt zodra de nieuwe winkel is herbouwd.

Uitdaging
De vervangende supermarkt werd door Neptunus gebouwd over een gracht op slechts tientallen meters van de oorspronkelijke winkel. Er is onder meer voor deze locatie gekozen vanwege de centrale ligging, goede bereikbaarheid en gebruik van bestaande parkeerplaats. Daarnaast heeft ook deze locatie geen invloed op de verkeersveiligheid
voor de nabijgelegen basisschool. Deze locatie leverde bouwtechnisch echter een uitdaging op. De sloot heeft een belangrijke rol voor de berging van regenwater en de tijdelijke oplossing mocht deze rol niet aantasten. Neptunus plaatste daarom stalen platen over de watergang om een brug te vormen waarop de tijdelijke structuur gebouwd kon worden.

Resultaat
Ferry Moolenschot, directeur Supermarkten bij Jan Linders, is ingenomen met het tijdelijke onderkomen. “Enkele maanden moesten de inwoners in Lent het noodgedwongen zonder supermarkt in hun directe omgeving doen. Voor ons lag de prioriteit dan ook bij het zo snel mogelijk realiseren van een tijdelijke supermarkt om de klanten weer te kunnen bedienen. In een tijdsbestek van nog geen drie maanden staat er een tijdelijke supermarkt die niet onderdoet voor de
supermarkt die de klanten in Lent gewend zijn.”

Neptunus-Evolution-Jan-Linder-Lent-Tijdelijke-Supermarkt
Neptunus-Evolution-Jan-Linder-Lent-Tijdelijke-Supermarkt
Neptunus-Evolution-Jan-Linder-Lent-Tijdelijke-Supermarkt
Neptunus-Evolution-Jan-Linder-Lent-Tijdelijke-Supermarkt

Interesse in een tijdelijke supermarkt?