MENU
Demontabele gebouwen, Noodgebouwen

"Hun Evolution werd razendsnel gebouwd, vooral ook gezien de omvang en eisen van het project."

Tijdelijk Covid-19 ziekenhuis in Jersey (UK)

Opdracht
Toen de Covid-19 epidemie zich in Engeland verspreidde, planden de Britse regering samen met de National Health Service (NHS) tijdelijke, grootschalige ziekenhuizen om zorg te bieden aan de verwachte toestroom van besmette patiënten. Het tijdelijke ziekenhuis in Jersey was een van de pop-up faciliteiten van het Verenigd Koninkrijk als onderdeel van de nationale reactie op de Covid-19 pandemie. Deze ziekenhuizen zijn vernoemd naar Florence Nightingale, die tijdens de Krimoorlog gewonde soldaten verpleegde aan het front en wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne verpleging.

Jersey’s Nightingale ziekenhuis werd geopend door de Graaf van Wessex, Prins Edward, via een videoverbinding in een virtuele ceremonie. De nieuwe vleugel van het Jersey General Hospital is ontworpen om extra capaciteit te bieden voor de behandeling van coronaviruspatiënten. Patiënten kunnen worden beoordeeld in het General Hospital voordat ze naar het Nightingale Hospital gaan, waar ze zuurstof kunnen krijgen. Patiënten die intensieve zorg nodig hebben, worden in het General Hospital behandeld.

play Neptunus-Evolution-Temporary-hospital-Jersey

Oplossing
De regering van Jersey keek naar verschillende opties alvorens de locatie in Millbrook te kiezen. De speelvelden van Millbrook waren vlak, groot genoeg, hadden toegang tot drainage en elektriciteit en het ligt dicht bij het huidige ziekenhuis.

Een team van 16 Neptunus-technici had slechts zeven dagen nodig om het tijdelijke ziekenhuis van Jersey te bouwen, waarna verder gegaan werd met de inrichting. Neptunus bouwde een Evolution II, een hypermodern, tijdelijk gebouw van 40 x 130 meter en 6 meter hoog voorzien van thermodak. Het tijdelijke ziekenhuis is ingericht in Nightingale stijl: zes afdelingen van 30 bedden en triageruimtes, evenals rust- en kleedruimtes voor het personeel, röntgenkamers, opslagruimte voor apparatuur, wasserette en een mortuarium. De tijdelijke faciliteit is modulair opgebouwd zodat het aantal bedden snel en eenvoudig kan worden verminderd of uitgebreid met maximaal 180.

Hoofdaannemer J3 Limited benaderde Neptunus vanwege hun reputatie op het gebied van demontabele, tijdelijke gebouwen. Het J3 team had al ervaring met het werken aan de NHS Nightingale Ziekenhuizen in Manchester, Preston, Bangor en Glasgow.

Een ander Covid-19 ziekenhuis werd gebouwd in het Millenium stadion van Cardiff om patiënten te behandelen die gediagnosticeerd zijn met het Covid-19 virus. Het ziekenhuis werd gedoopt tot Dragon’s Heart Hospital. In slechts 10 dagen bouwde Neptunus bijna 13.000 vierkante meter aan Aluhallen die plaats boden aan 2.000 bedden.

Uitdaging
Snelheid was essentieel in planning, ontwikkeling en bouw van dit project. De regering van Jersey had behoefte aan een tijdelijke structuur van hoge kwaliteit die in een tijdsbestek van slechts enkele weken kon worden gebouwd. De oplevering van het project werd na vier weken voltooid op Millbrook Field.

Omdat Jersey een eiland is, dienden alle materialen op vrachtwagens per veerboot over het Kanaal worden vervoerd. De afgereisde montagemedewerkers verbleven eerst in quarantaine om het risico op besmetting te minimaliseren, werden beperkt in hun bewegingsvrijheid en werden met speciale bussen van de accommodatie naar de bouwplaats vervoerd.

De verwachting is dat het ziekenhuis minstens vier maanden blijft staan. Als de pandemie voorbij is, zal de accommodatie worden gedemonteerd, alle gebruikte materialen gaan terug in voorraad. De locatie zelf wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke staat, waarbij de toplaag met gras wordt teruggelegd.

Resultaat
Marc Burton, Project Director van J3 Limited, vertelt: “Neptunus was in staat om snel te reageren en het meest geschikte gebouw te plaatsen voor onze wensen en behoeften. Hun Evolution werd razendsnel gebouwd, vooral ook gezien de omvang en eisen van het project. Het hele Neptunus-team handelde ontzettend snel om onze dringende behoefte aan een tijdelijke Covid-19 faciliteit te realiseren. Ookde samenwerking met ons team verliep soepel. We zijn ongelooflijk trots op het ziekenhuis dat is gebouwd en Neptunus heeft een grote rol gespeeld bij de oplevering ervan”.

© Freedom Media

Neptunus-Evolution-Temporary-hospital-Jersey
Neptunus-Evolution-Temporary-hospital-Jersey
Neptunus-Evolution-Temporary-hospital-Jersey
Neptunus-Evolution-Temporary-hospital-Jersey
Neptunus-Evolution-Temporary-hospital-Jersey

Interesse in Demontabele gebouwen?