MENU
Demontabele gebouwen, Noodgebouwen

12.950 m2 aan tijdelijke faciliteiten. Gebouwd in slechts 10 dagen.

Tijdelijk Covid-19 ziekenhuis in stadion Cardiff

De opdracht
Toen de Covid-19 epidemie zich in Engeland verspreidde, planden de Britse regering samen met de National Health Service (NHS) tijdelijke, grootschalige ziekenhuizen om zorg te bieden aan de verwachte toestroom van besmette patiënten. Het tijdelijke ziekenhuis in Cardiff, geplaatst in het Principality Stadium, was het derde Covid-19 ziekenhuis wat in het Verenigd Koninkrijk is opgezet als onderdeel van de nationale reactie op de Covid-19 pandemie.

Het ziekenhuis werd gedoopt tot het ‘Dragon’s Heart Hospital’, een naam die door het personeel en het publiek werd gekozen uit 2.000 reacties. Het noodhospitaal werd op 20 april officieel geopend door prins Charles via een vooraf opgenomen videoboodschap.

play Neptunus-Dragons-Heart-Hospital-Cardiff-Temporary-Temporary Hospital-Alu-Hall

De oplossing
Na onderzoek van Cardiff en Vale University Health Board werd het noodzakelijk geacht om de zorgcapaciteit in het gebied van Cardiff en Vale of Glamorgan uit te breiden door middel van een groot, tijdelijk ziekenhuis. Het Principality Stadium in Cardiff werd gezien als een geschikte locatie, aangezien het een van de grootste stadions in het Verenigd Koninkrijk is.

Het kostte een team van 25 Neptunus-technici slechts 10 dagen om het tijdelijke ziekenhuis in het stadion van Cardiff te bouwen, waarna het verder ingericht werd. Neptunus bouwde 12.950 m2 aan Aluhallen met cassettevloersysteem en opaque dakzeilen. Op het veld werden twee brede Aluhallen gebouwd, terwijl nog drie andere Aluhallen deels over de tribunes op steigers werden gebouwd. Buiten het stadion werd een 300 m2 grote Aluhal gebouwd als crew-cateringruimte. De complete bouw – van planning tot oplevering – werd verricht in minder dan 2 weken.

Het ziekenhuis werd op 13 april geopend en heeft een capaciteit van 300 bedden wat uitgebreid kan worden tot 2.000 bedden. Er zijn onder andere mobiele röntgen- en CT-scanners geplaatst en het stadion heeft zowel de faciliteiten op het speelveld als de skyboxen geopend als behandelingsruimte. De kleedkamers zijn ingericht als kantoorruimte.

In opdracht van Cardiff en Vale University Health Board werd ES Global Ltd gekozen als hoofdaannemer om de bouw van het tijdelijke ziekenhuis te begeleiden. Neptunus werd aangesteld als leverancier van de tijdelijke faciliteiten en werkte samen met enkele collega-bedrijven om het ziekenhuis zo snel en efficiënt mogelijk te bouwen.

In St. Helier, de hoofdstad van het eiland Jersey, bouwde Neptunus nog een Covid-19 ziekenhuis voor NHS Engeland. Een team van 16 Neptunus-technici bouwde daar in slechts zeven dagen het tijdelijke ziekenhuis van Jersey, een Evolution II van 5.200 m2 en 6 meter hoog.

De uitdaging
Snelheid was essentieel in planning, ontwikkeling en bouw van dit project. Cardiff en Vale University Health Board had behoefte aan tijdelijke faciliteiten die in een tijdsbestek van slechts enkele dagen konden worden gebouwd. Het project werd binnen 2 weken opgeleverd.

Alle materialen werden via een ondergrondse tunnel in de gracht van het stadion gebracht. Bovendien moest de bouwploeg in quarantaine blijven om het risico op besmetting tot een minimum te beperken.

De technici van Neptunus moesten in een paar dagen tijd 7.000 m2 aan vloeren leggen. De projectleider op locatie liep gemiddeld meer dan 30 km per dag, terwijl heftrucks gemiddeld 50 km per dag reden.

De verwachting is dat het tijdelijke ziekenhuis drie maanden blijft staan. Als de pandemie voorbij of onder controle is, wordt het gedemonteerd zodat het Principality Stadium weer normaal kan worden gebruikt. Alle onderdelen gaan na demontage terug in de voorraad van Neptunus om opnieuw verhuurd te worden bij toekomstige projecten.

Resultaat
Jeff Burke, Directeur van ES Global, vertelt: “Dit is een enorme inspanning geweest van alle betrokkenen. Het operationeel maken van 300 bedden in slechts 10 dagen is een verbluffende prestatie en we blijven ons uiterste best doen om de andere bedden zo snel mogelijk beschikbaar te stellen. We bedanken al onze collega’s uit de evenementenindustrie, want het is fantastisch dat zij samen komen om in deze ongekende tijden deze faciliteiten te leveren.”

Neptunus-Dragons-Heart-Hospital-Cardiff-Temporary-Temporary Hospital-Alu-Hall
Neptunus-Dragons-Heart-Hospital-Cardiff-Temporary-Temporary Hospital-Alu-Hall
Neptunus-Dragons-Heart-Hospital-Cardiff-Temporary-Temporary Hospital-Alu-Hall
Neptunus-Dragons-Heart-Hospital-Cardiff-Temporary-Hospital-Alu-Hall-

Interesse in Demontabele gebouwen?