MENU
Andere evenementen, Tenten voor evenementen

De Evolution II werd uitgerust met enkele honderden werkplekken

Neptunus bouwt tijdelijke perscentrum voor veiligheidscongres in München

Opdracht
Het veiligheidscongres van München 2020, jaarlijks bijgewoond door politieke, academische en maatschappelijke wereldleiders, is het grootste wereldwijde congres met betrekking tot het internationale veiligheidsbeleid. Het congres vindt al vanaf 1963 plaats in München. De 56ste editie duurde drie dagen en vond plaats in Hotel Bayerischer Hof van 14 t/m 16 februari.

Het evenement trok honderden besluitvormers, waaronder 30 regeringsleiders en staatshoofden, meer dan 100 ministers en vertegenwoordigers van de industriële, media en academische wereld. Drie dagen lang namenzij deel aan verschillende debatten.

Onder de bezoekers waren Franse president Emmanuel Macron, Duitse Minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer, Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, Russische Minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov en Facebook CEO Mark Zuckerberg. Vanzelfsprekend kwam er veel media op dit evenement af. Neptunus bouwde voor MSC 2020 een tijdelijk perscentrum waar meer dan 1.000 journalisten konden werken tijdens het congres.

Oplossing
Het team van Neptunus had slechts een week nodig voor de bouw van het tijdelijke perscentrum met een oppervlakte van 1.600 m2 in de binnenplaats van de keizerlijke Residenz in München. Vervolgens was er een week nodig voor de inrichting. De Evolution II werd uitgerust met enkele honderden werkplekken, een receptie en een lounge met koffieautomaat voor de journalisten. Daarnaast was er een kleine, aparte werkruimte ingericht voor de organisatie.

Na het evenement had Neptunus slechts een week nodig voor de afbouw. Daarna werden de onderdelen op locatie schoongemaakt om weer direct gebruikt te worden voor een andere opdracht.

Uitdaging
Het perscentrum moest op de binnenplaats van keizerlijke Residenz in München worden gebouwd. Hierdoor moesten alle materialen, gereedschappen en machines buiten deze binnenplaats gelost worden om via een smalle ingang naar de bouwplaats te worden gebracht. Daar was een beperkte ruimte over voor de bouw van het tijdelijke gebouw.

Resultaat
Sebastian Zäch, projectmanager van het perscentrum: “De samenwerking met Neptunus was optimaal. Met een opbouwtijd van een week, een week voor de inrichting en een week voor de afbouw voldeden ze volledig aan onze eisen. Wanneer we in de toekomst weer een tijdelijke perscentrum nodig hebben, zullen we zeker weer gebruik maken van de diensten van Neptunus.”

Neptunus-Evolution-MSC-2020-Tijdelijk-perscentrum-München
Neptunus-Evolution-MSC-2020-Tijdelijk-perscentrum-München
Neptunus-Evolution-MSC-2020-Tijdelijk-perscentrum-München
Neptunus-Evolution-MSC-2020-Tijdelijk-perscentrum-München
Neptunus-Evolution-MSC-2020-Tijdelijk-perscentrum-München
Neptunus-Evolution-MSC-2020-Tijdelijk-perscentrum-München

Interesse in Tenten voor evenementen?