MENU
Noodgebouwen

Snel gebouwd, winterproof en een veilige en comfortabele werkomgeving

Tijdelijk gebouw als teststraat Covid-19 voor GGD

Opdracht
De vraag naar testen en testmaterialen is wereldwijd sinds de uitbraak van de coronapandemie enorm groot. Het is en blijft een grote uitdaging om voldoende testcapaciteit te waarborgen, zeker nu de afgelopen tijd de vraag naar coronatests explosief is gegroeid. De GGD’en schroeven het aantal testlocaties verder op om zo de wachttijden terug te dringen. Enkele GGD’en hadden op meerdere locaties een tijdelijke teststraat in de vorm van een tent geplaatst, om mensen met klachten via een ‘drive thru’ systeem efficiënt te kunnen testen op Covid-19. Neptunus bouwde eerder in Eindhoven en Eersel een Alure Globe van 15×15 meter als tijdelijke teststraat. In Venlo werd een hal van 12x15m gebouwd en in Urmond werd een reeds gebouwde Alure Globe van 15x10m omgebouwd. Gezien de verlenging en uitbreiding van de activiteiten maar ook het aanbreken van de herfst en winterperiode hebben zij gekozen om een semi-permanent gebouw in te zetten voor de locaties Maastricht, Landgraaf en Urmond.

Oplossing
Neptunus werd benaderd om mee te denken over een vervanging van de tijdelijke testfaciliteit. Er werd gekozen voor een Evolution II, een tijdelijke accommodatie met hoogte van bijna 8 meter. De tijdelijke gebouwen werden voorzien van sectionaalpoorten zodat de auto’s makkelijk en veilig door 4 rijlanen kunnen rijden. Na openingstijd kan de teststraat dan worden afgesloten. In de overdekte straat testen GGD-medewerkers bestuurders op Covid-19 door het afnemen van keel- en neusslijm.
Ook zijn er (kantoor) containers geplaatst en geintegreerd in het tijdelijke gebouw.

Uitdaging
Snelheid. De teststraat op alle locaties moest zo snel mogelijk operationeel zijn: de opbouw van het tijdelijke gebouw werd binnen 4 dagen gerealiseerd.

Resultaat
Met de bouw van deze tijdelijke testfaciliteiten hebben de GGD vestigingen hun capaciteit op een flexibele manier vergroot en bestand tegen alle weersomstandigheden. De ‘Evolution’ van Neptunus is een tijdelijk gebouw met de eigenschappen van een vast gebouw, maar de voordelen van een tent. Zo is de Evolution modulair, eenvoudig te demonteren en herbruikbaar, maar bovenal: flexibel en snel.

Foto’s: Johannes Timmermans

neptunus-tijdelijke-teststraat-GGD-Maastricht-evolution-corona
GGD-Neptunus-Evolution-Teststraat-Maastricht-Landgraaf-Urmond
neptunus-tijdelijke-teststraat-GGD-Maastricht-corona-1
GGD-Neptunus-Evolution-Teststraat-Maastricht-Landgraaf-Urmond
GGD-Neptunus-Evolution-Teststraat-Maastricht-Landgraaf-Urmond
GGD-Neptunus-Evolution-Teststraat-Maastricht-Landgraaf-Urmond

Interesse in Demontabele gebouwen?