MENU
Demontabele gebouwen, Sporthallen

Neptunus bood de gemeente een totaaloplossing

Sporthal Lorentzweiler

Opdracht
Toen de lokale sporthal in de gemeente Lorentzweiler toe was aan renovatie ging de gemeente op zoek naar een alternatief om de gebruikers van de hal – waaronder leerlingen van een basisschool en verenigingen zoals de plaatselijke volleybalvereniging – een passend onderkomen te bieden tijdens de verbouwingsperiode. Al snel bleek het geen optie om de leerlingen met bussen naar sporthallen in omliggende gemeenten te vervoeren. Na verschillende mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting te hebben onderzocht, kwam Neptunus met de beste oplossing.

Oplossing
Neptunus bood de gemeente een totaaloplossing; een Flexolution sporthal (720 m2) inclusief sportvloer, akoestische wanden, tribune, balvaste verlichting en alle opslag-, werk-, omkleed-, douche- en toiletruimtes (180 m2). De tijdelijke sporthal werd uitgerust met verwarming, verlichting, ventilatie en een brandmeldinstallatie. Omdat het terrein na gebruik weer wordt ingezet als grasveld is er door Neptunus gebruikt gemaakt van een massieve houten vloer zodat er na demontage geen betonfundamenten achterblijven.

De Flexolution van Neptunus is ontwikkeld en gebouwd volgens de laatste energie- en milieunormen. Daarbij zorgen de speciale wanden voor een optimale akoestiek in de hal. Ondanks dat het een demontabel gebouw betreft, zijn er geen concessies gedaan op het gebied van  bouwtechnische voorschriften. Naast energiezuinig is het gebouw door haar demontabele karakter duurzaam: alle gebruikte onderdelen worden na de gebruiksperiode hergebruikt. Hierdoor sluit het gebouw naadloos aan op de duurzaamheidswens van de gemeente.

Uitdaging
De gemeente had binnen afzienbare tijd een oplossing nodig binnen het budget. Vanzelfsprekend wou men geen concessies doen aan de kwaliteit, waardoor de keuze op Neptunus viel.  De tijdelijke accommodatie moest geschikt zijn voor het uitoefenen van verschillende sporten, maar ook voor andere gebruikstoepassingen.

Een paar keer per jaar doet de hal dienst als feest- en evenementlocatie voor 400 personen. Naast deze gemeenschappelijke inzet en het gebruik door de school, wordt de hal ook gebruikt door de lokale volleybalvereniging. Deze club is actief in de hoogste klasse van het land. Een fraaie uitstraling van de hal als visitekaartje én de beschikking over een toeschouwerstribune werden daarom naadloos in het ontwerp geïntegreerd en conform uitgevoerd.

Resultaat
Jerry Simon, hoofd Technische Dienst bij de Gemeente Lorentzweiler: ,,Neptunus heeft goed naar onze wensen geluisterd en een passend alternatief aangeboden. Het bedrijf heeft ons vanaf het eerste begin tot en met de oplevering ontzorgd. Ze hebben de hal binnen de afgesproken tijd van 2 maanden en in de overeengekomen hoge kwaliteit opgeleverd. De hal is nu volop in gebruik, naar volle tevredenheid van de scholieren en verenigingen. Neptunus is voor ons de ideale partner voor tijdelijke sporthallen.”

 

Neptunus Flexolution Sporthal Lorentzweiler temporäre Sporthalle
Neptunus Flexolution Sporthal Lorentzweiler temporäre Sporthalle
Neptunus Flexolution Sporthal Lorentzweiler temporäre Sporthalle
Neptunus Flexolution Sporthal Lorentzweiler temporäre Sporthalle

Interesse in een tijdelijke sporthal?