MENU
Bedrijfsfeesten, Beurzen & Congressen

Neptunus had 13 dagen nodig om het project op te leveren

Hospitality accommodaties RHS Flower Show

Opdracht
De Royal Horticultural Society (RHS), Hampton Court Palace Flower Show en de RHS Chelsea Flower Show zijn respectievelijk ’s werelds grootste en meest prestigieuze tuinbouwevenementen. Deze evenementen verwelkomen ieder zo’n 160.000 bezoekers.

Neptunus kreeg de opdracht om ruimte te bieden aan VIPs, zakelijke klanten en exposanten. Verschillende tijdelijke accommodaties waren ingericht als dinerruimte, exposantenrestaurant en bar.

De Royal Horticultural Society had een flexibele, hoogwaardige leverancier nodig die in de prestigieuze omgeving kon werken zonder de prachtige tuinen te beschadigen.

Oplossing
Neptunus creëerde het imposante Oasis Hospitality Village op Chelsea Flower Show met twee Alure Globe-structuren, van elk 12 x 50 meter groot, met overkappingen en overdekte walkways. De wanden bestonden volledig uit glaspanelen en  het ronde dak creëerde een luxueus uiterlijk.

Daarnaast leverde Neptunus twee aluhallen voor het exposantenrestaurant en aanvullende accommodaties voor de muziektent, openbare catering en essentiële diensten, waaronder de politie en ticketbureau.

In Hampton Court Palace werd een prachtig uitzicht geboden over de showtuinen, het paleis en het hertenpark vanuit een etagehal van 24 x 45 meter. In de etagehal waren cateringfaciliteiten en een restaurant gehuisvest. Neptunus leverde en installeerde ook Aluhallen voor de openbare restaurants, pers en jury en Alu Pergola’s aan de zijkanten van het water voor foodstands. Alle tenten en accommodaties werden binnen 10 dagen opgebouwd.

In 2013 werden de buitenkanten van de structuren bekleed met verschillende kleuren om te matchen met de speciale zones, elk met hun eigen onderscheidende thema. Neptunus-technici hadden 13 dagen nodig om het project turnkey op te leveren, compleet met interieurinrichting, tapijten, toiletten en airconditioning.

Uitdaging
Deze spraakmakende projecten op historische locaties, vormen belangrijke uitdagingen om ervoor te zorgen dat de tuinen tijdens de op- en afbouw niet werden beschadigd.

Neptunus werkte samen met het Hampton Court Palace en de Chelsea Hospital-sitebeheerteams om de installaties te plannen en uit te voeren, zodat het terrein overal beschermd was.

Alle structuren werden snel gedemonteerd en verwijderd na het evenement en alle onderdelen en materialen werden teruggebracht naar de verhuurvoorraad van Neptunus voor toekomstig gebruik.

Resultaat
“De intentie van de samenwerking tussen Neptunus en het honderdste jaar van de Chelsea Flower Show was om de kwaliteit en afwerking van de bepaalde structuren te verbeteren”, aldus Caroline Hills, hoofd van Shows Operations, The Royal Horticultural Society.

“Neptunus heeft het hospitality dorp, het exposantenrestaurant, de Chelsea Graze, de muziektent en andere kleinere accommodaties gebouwd. Dit heeft de kwaliteit, het uiterlijk en de look & feel van het evenement aanzienlijk verbeterd. De flexibiliteit van Neptunus, is perfect gebleken om de structuren in moeilijk toegankelijke gebieden te laten passen.”

Als betrouwbare partner van de tijdelijke accommodaties hebben RHS en Neptunus hun samenwerking verlengd met een 3-jarig contract.

RHS Flower Shows
RHS Flower Shows
RHS Flower Shows
RHS Flower Shows

Interesse in tenten voor beurzen en congressen?