MENU
Productlancering

Neptunus leverde twee Evolution structuren en een Alure Globe structuur

Pioneering Spirit Inauguratie Ceremonie

Overdracht
In de haven van Rotterdam onthulde Allseas, wereldwijd  toonaangevend als maritieme bouwer,’s werelds grootste Pijplegschip ‘Pioneering Spirit’.  Tijdens een inauguratie ceremonie werd de pijpenlegger, waarmee onderzees pijpen kunnen worden geïnstalleerd en gedeinstalleerd, gepresenteerd aan het grote publiek.

De‘Pioneering Spirit’ is de nieuwste toevoeging aan de vloot van offshorebedrijf Allseas. Met een lengte van 382m, een breedte van 124 meter en een oppervlakte gelijk aan 8 voetbalvelden of 2 supertankers, behoort het tot de grootste schepen ter wereld. De twee rompen zijn met elkaar verbonden door een groot platform. Het schip kan grote platformen tot 48.000 ton in één keer van hun sokkel lichten en vervoeren en beschikt verder over een pijpleg capaciteit van 2.000 ton. Het grootste gedeelte van de bouw vond plaats in Zuid-Korea voordat het schip in januari 2015 in Rotterdam aankwam om daar afgebouwd te worden alvorens de officiële doopplechtigheid zou plaatsvinden. Het is het grootste schip dat ooit het terminal van de Maasvlakte haven is ingevaren.

Neptunus werd door organisatiebureau Production World aangewezen om een state-of-the-art hospitality accommodatie te leveren voor de prominente inauguratie die zou worden bijgewoond door honderden gasten en VIPS.

Oplossing
Neptunus leverde twee Evolution structuren (975 m2) op locatie en daarnaast een Alure Globe structuur (50 m2) op de kade om als tijdelijk bus- en accreditatiestation voor gasten te fungeren.

Het technische team van Neptunus creëerde het voornaamste hospitality gedeelte ten grootte van 3000m2 op een ponton naast de gigantische dubbele romp catamaran. De stijlvolle dubbeldek Evolution met mezzanine (verdiepingsvloer) met interne trap en lift, zorgde voor genoeg ruimte voor een receptie, entertainment- en eetruimtes. Een reeks van Alure Globe structuren vormden een overdekte entree loopbrug naar het hoofdgebouw.

De gehele faciliteit werd gebouwd op een drijvend ponton, waarbij duizenden tonnen aan materiaal moest worden vervoerd vanaf de kade waarna over het water. Het lukte het team van Neptunus met 20 man sterk om de complexe bouw succesvol af te ronden, inclusief het voorbereidingsproces, in slechts 5 weken tijd. De tijdelijke en demontabele accommodaties werden afgebroken en weggehaald na het evenement.

Uitdaging
Het project omvatte een aantal grote uitdagingen voor de monteurs van Neptunus die de bouw in zeer ongunstige weersomstandigheden met constante harde windvlagen in de haven moesten volbrengen.

Het leverde ook een gigantische logistieke uitdaging op met betrekking tot het leveren van duizenden tonnen aan materialen en apparatuur in een zeer beveiligd havenmilieu. Ook het transport over het water naar het ponton, gelegen naast de Pioneering Spirit, zorgde voor een verhoogde moeilijkheidsgraad van het project.

Dit project staat voor de veelzijdigheid en flexibiliteit van de structuren van Neptunus, maar ook als organisatie. Ook laat het zien dat niets onmogelijk is: tijdelijke accommodaties kunnen  overal gebouwd worden, ongeacht de locatie of hoe uitdagend het terrein en de weersomstandigheden.

Resultaat
Jeroen Hagelstein, projectleider van Allseas concludeert: “Door de grootte en locatie van het evenement was het logistiek gezien een behoorlijke uitdaging. Tegelijkertijd stelden we enorme eisen aan comfort en uitwerking. Door te werken met de beste bedrijven in hun vakgebied werd dit evenement een doorslaand succes.”

Jeroen Backx, technische producent van World Production zei: ”Geen ander bedrijf in Nederland of daarbuiten kan dergelijke constructies maken en we zijn dan ook zeer tevreden over de prestaties van Neptunus.”

Pioneering Spirit
Pioneering Spirit
Pioneering Spirit
Pioneering Spirit
Pioneering Spirit
Pioneering Spirit

Interesse in tenten voor productlanceringen?