MENU
Festivals

Een tent met dé ultieme Oktoberfeest-beleving

Groot dubbeldekker paviljoen voor Oktoberfeest Sittard

Een etagehal van Neptunus was dé oplossing voor de ruimtebeperking van het Oktoberfeest in Sittard. Sinds 2005 organiseert de Gemeente Sittard-Geleen jaarlijks het Oktoberfeest in Sittard. Een zesdaags festival met internationale topartiesten.

Opdracht
De 15e editie in 2019 van het Oktoberfeest Sittard bracht een uitdaging mee voor de organisatie. Door naastgelegen nieuwbouw was er minder ruimte beschikbaar voor het Brand Weizen Paviljoen. De Gemeente Sittard-Geleen nam contact op met Neptunus. De specialist in tenten voor evenementen en tijdelijke gebouwen kreeg de opdracht om een nieuw paviljoen te ontwerpen met dezelfde capaciteit, maar met een kleiner vloeroppervlak.

Het Oktoberfeest in Sittard was in 2019 enorm druk bezocht. De bezoekers werden vermaakt door een line-up van meer dan 100 nationale en internationale muzikanten en artiesten. Dagelijks genoten bezoekers van live-acts in een 5 uur durend programma. Daarmee is het festival het grootste Oktoberfeest van Nederland en in 2019 door National Geographic opgenomen in de top 10 beste Oktoberfeesten ter wereld.

De oplossing
Het door Neptunus gebouwde Brand Weizen paviljoen was voor de organisatie een uitstekende oplossing. Neptunus ontwierp een etagehal van 32 x 75 meter met een breed balkon dat in een u-vorm langs de zij- en achterkant van het paviljoen liep. De begane grond en het balkon vormden samen een totale vloeroppervlakte van 3.360 m2.

Door het brede balkon kreeg het paviljoen de traditionele “Oktoberfest-uitstraling”, bekend van het Oktoberfest in München. De etagehal werd aangevuld met drie aluhallen, die dienden als entree, backstage- en toiletruimte.

Een team van acht Neptunus-technici had slechts een week nodig om het Brand Weizen Paviljoen te bouwen.

De uitdaging
De grootste uitdaging was om het grote aantal bezoekers te kunnen ontvangen in een tijdelijke accommodatie met een kleiner oppervlak. De Neptunus etagehal bewees wederom dat het de ideale oplossing is wanneer vloeroppervlak beperkt én een snelle opbouwtijd gewenst is.

Daarnaast was het voor de organisatie van belang dat de tent een ultieme Oktoberfeest-beleving bood. Door het balkon aan de zij- en achterkant van de tent ontstond een grote vide van 1.440 m2. Dit ontwerp bracht de authentieke atmosfeer van het beroemde Oktoberfeest in München. Aan één van de zijkanten werden transparante wandpanelen gebruikt. Hierdoor hadden de bezoekers een prachtig uitzicht over het festivalterrein.

Al met al was de nieuwe tent een verrijking voor het Oktoberfeest in Sittard.

Het resultaat
Sjef Schurgers, projectleider van het Oktoberfeest: “In 15 jaar tijd is het Oktoberfeest Sittard enorm gegroeid. Met een groei in bezoekersaantallen en minder ruimte op het terrein, stonden we voor een uitdaging. Neptunus heeft een gloednieuw Brand Weizen paviljoen ontworpen, waarbij we de hoogte in zijn gegaan. Bij het grootste najaarsfeest van het Zuiden hoort een grote tent!“

 

Neptunus-Etagehal-Oktoberfeest-Sittard-Festival
Neptunus-Dubbeldekker-Tent-Oktoberfeest-Sittard-Festival
Neptunus-Etagehal-Oktoberfeest-Sittard-Paviljoen

Interesse in een tent met meerdere verdiepingen?