MENU
Productlancering, Tenten voor evenementen

Sfeervolle faciliteiten voor de doop van nieuw installatieschip!

Neptunus bouwt sfeervolle faciliteiten voor de doop van nieuw installatieschip

De opdracht

Op 30 april 2022 werd een nieuw, groot installatieschip gedoopt in Vlissingen. Het schip is uitgerust met een krachtige kraan met een capaciteit van 5.000 ton en is ontworpen om de enorme turbines en funderingen van de toekomst te kunnen installeren. Met een totaal geïnstalleerd vermogen van 44.180 kW, een lengte van 216,5 m en een groot dek zonder obstakels is het schip de eerste in zijn soort in deze sector.

Voor de doopceremonie van het nieuwe installatieschip was Balthazar Events op zoek naar sfeervolle faciliteiten om het schip op een spectaculaire wijze te presenteren. Neptunus bood de oplossing!

De oplossing

In samenwerking met Balthazar Events bouwde Neptunus een ruimte waar de bezoekers werden ontvangen en een hapje en drankje konden nuttigen. Voor deze ontvangsthal was de Alure Globe van 20 bij 40 meter mét transparant dak de ideale uitkomst. Vanwege het transparante dak en de glazen zijwanden hadden de bezoekers een prachtig uitzicht op het installatieschip dat in de haven lag.

Naast de ontvangsthal was er ook tijdelijke ruimte nodig voor de entree, productie- en regieruimte en een cateringruimte om het eten voor de gasten te bereiden. Daarom bouwde Neptunus aan de grote Alure Globe ook nog twee kleinere Alure Globes van 15 bij 25 meter.

De uitdaging

Tijdens dit project waren er meerdere uitdagingen. Zo moest de Alure Globe perfect aansluiten op de ronde presentatietent van een collega-leverancier. Het was voor de organisatie namelijk belangrijk dat de bezoekers zich zonder problemen vanuit de ontvangsthal naar de presentatiezaal konden verplaatsen. Vanwege de ronde vorm was dit een precies karwei, maar door maatwerk heeft Neptunus een mooie doorgang kunnen creëren.

Ook het korte tijdsbestek waarin gebouwd moest worden maakte het project een uitdaging voor Neptunus. Er zaten maar 3 weken tussen de opdrachtverstrekking en de opleverdatum. Door de goede communicatie tussen de klant en onze sales manager is dit uitstekend verlopen. Daarnaast heeft het logistieke team er met een efficiënte planning voor gezorgd dat alle materialen op tijd geleverd werden. Eenmaal op locatie hebben de montagewerkers alles op alles gezet om de tenten binnen twee dagen op te kunnen leveren. En dit alles onder de geldende veiligheidsvoorschriften, zodat de werkzaamheden in de drukke haven gewoon door konden gaan.

Het resultaat

Mayté Hateau, Event Producer bij Bathazar Events: “We hebben al meerdere projecten samen met Neptunus uitgevoerd. We werken graag met hen samen omwille van hun flexibiliteit, vakmanschap en oog voor detail. Ook dit project is weer hartstikke goed verlopen en de gasten hebben mede dankzij Neptunus een geweldige dag beleefd!”

Deme Orion
Doop Orion 3
ALure Globe Neptunus
Alure Globe Neptunus

Interesse in Tenten voor evenementen?