MENU
Award uitreikingen

120 meter lange overdekte rode loper voor alle sterren

MTV Europe Music Awards

Opdracht
De MTV Europe Music Awards werden voor het eerst gehouden in 1994 in Berlijn. De publieksprijzen worden jaarlijks uitgereikt door MTV Europe en toegekend aan artiesten die door ‘Europa’ worden beschouwd als de beste in de muziekwereld. In 2017 keerde de MTV Europe Music Awards voor het eerst in 21 jaar terug naar de Engelse hoofdstad, in de welbekende SSE Arena in Wembley, Londen.

De grote winnaar van de avond werd Shawn Mendez. De Canadese zanger mocht in totaal drie awards in ontvangst nemen. Niet alleen kreeg hij het beeldje voor Best Artist en Best Fans, voor zijn hit ‘There’s Nothing Holding Me Back’ kreeg hij ook nog de titel Best Song. Ook was er Nederlands succes aan de andere kant van de Noordzee. Lil’Kleine pakte de prijs voor Best Live Act. Het was voor het eerst dat een Nederlander deze prijs won. Ook Ed Sheeran en Stormzy ontvingen deze prijs, voor Best Live Act UK en Best Live Act Ireland.

De organisatoren van de MTV Europe Music Awards gaven Neptunus de opdracht voor de bouw van alle tijdelijke accommodaties bij de SSE Arena in Wembley, voor één van de belangrijkste events in de muziek.

Oplossing
Honderden sterren uit binnen- en buitenland verzamelden zich op 12 november in de hoofdstad van Groot-Brittannië. Op deze steenkoude avond waren de sterren Neptunus zéker ‘dankbaar’ voor de overdekte rode loper. Neptunus bouwde als entree een 120-meter lange Alure Globe, voorzien van transparante dakzeilen en glazen wandpanelen, die de beroemdheden langs de aanwezige pers voerde.

Naast de entree bouwde het team van Neptunus binnen 10 dagen ruim 7.000 vierkante meter aan hoogwaardige Aluhallen. De Aluhallen werden voornamelijk gebruikt als backstage-area, artiestenruimten, kantoren, cateringfaciliteiten en toilletten. Neptunus was ook verantwoordelijk voor de verlichting, verwarming, airconditioning en trappen.

Uitdaging
Het evenement viel precies tussen twee uitverkochte voetbalwedstrijden in. In het naastgelegen Wembley Stadium speelde Engeland tegen wereldkampioen Duitsland. 48 uur na het evenement speelde Engeland tegen Brazilië. Beide wedstrijden trokken ruim 80.000 toeschouwers, die via het terrein van de SSE Arena toegang hadden tot het Wembley Stadion.

Voor de technici van Neptunus betekende dit dat het laatste deel (30 meter) van de 120-meter lange Alure Globe pas daags na de wedstrijd tegen Duitsland gebouwd kon worden. Direct na de MTV Europe Music Awards werd de Alure Globe gedemonteerd, zodat het terrein weer toegankelijk werd voor de wedstrijd tegen Brazilië.

Daarnaast zorgde de bouwlocatie voor een uitdaging. Op het hellende terrein, dat naar de SSE Arena leidt, werd de overdekte rode loper op een steigerplatform gebouwd. Hierdoor werd de structuur aan de ingang tot een hoogte van vier meter opgetild. Ook moest de 10 meter brede Alure Globe tussen een bomenreeks van slechts 11 meter breed gebouwd worden. Deze uitdaging vroeg om technische precisie van de bouwploeg en hun materieel om met hun ervaring de structuren te plaatsen tussen de bomen, met aan weerskanten speling van 50 centimeter.

Resultaat
“In 2016 werden wij door MTV voor het eerst benaderd voor het bouwen van de MTV Europe Music Awards in Rotterdam. Als gevolg van onze prestaties, vroeg MTV ons voor het bouwen van de tijdelijke accommodaties in London. Het is dan ook erg fijn om te zien dat onze expertise, kwaliteit en flexibiliteit het verschil maakt,” aldus Dorrie Eilers, directeur Neptunus.

Neptunus-MTV-Award-Show
MTV Europe Music Awards
Neptunus-MTV-Award-Show
Neptunus-Alure-Globe-Award-Show

Interesse in een tent voor prijsuitreikingen?