MENU
Showrooms

Tijdelijke showroom met grote ramen voor veel, natuurlijk licht

McLaren Showroom

Opdracht
McLaren is één van de meest prestigieuze namen in de automobielsector. Dus toen de vooraanstaande motordealergroep Cambria Automobiles werd aangesteld als geautoriseerd dealer van de wereldberoemde McLaren-auto’s wilde het bedrijf de start van deze verkoop zo snel mogelijk lancheren.

Echter, de gekozen locatie in Hatfield, Hertfordshire, was een onontwikkeld stuk grond en het zou zeker 12 maanden duren voordat hier een nieuwe faciliteit voor de dealer zou staan. Om geen momentum en waardevolle tijd te verliezen koos Cambria ervoor om Neptunus in de arm te nemen voor een innovatieve oplossing voor hun behoefte op de korte termijn. Daarbij was het minstens net zo belangrijk dat deze faciliteit van uitzonderlijke kwaliteit moest zijn om minimaal evenredig te zijn aan de luxe en stijl van het merk McLaren.

Oplossing
Het creatieve ontwerpteam van Neptunus kwam met het perfecte antwoord door gebruik te maken van de zelf-ontwikkelde Flexolution-technologie. In slechts vijf dagen bouwde het zeskoppige team van Neptunus de tijdelijke showroom; een Flex2Shop structuur van maar liefst 216m² aan ultra-moderne ruimte waarin de superauto’s geëtaleerd worden.
Na de bouw van de showroom werd het interieur ingericht in overeenstemming met de veeleisende normen van McLaren en Cambria, waardoor ’s werelds meest geavanceerde sportauto’s nu tentoongesteld werden in een tijdelijke constructie met de uitstraling van een vast gebouw.
De showroom, met grote op maat gemaakte ramen voor het maximale effect bij het tentoonstellen van de auto’s, heeft verder een klantenlounge en receptie, verkoopkantoren en sanitaire voorzieningen. Het gebouw werd tevens uitgerust met extra grote deuren zodat de McLaren auto’s met groot gemak naar binnen kunnen worden gereden.
Voor de tijdelijke McLaren showroom gebruikte Neptunus voor het eerst de Flex2Shop structuur in het Verenigd Koninkrijk. De constructie, welke 12 tot 14 maanden in gebruik zal zijn, zal worden gedemonteerd zodra het permanente gebouw wordt geopend. Omdat de meeste componenten van de constructie volledig herbruikbaar zijn, zal de structuur weer opnieuw ingezet kunnen worden als tijdelijke ruimte voor andere projecten.

Uitdaging
De architecten en technische staff van Neptunus is zeer ervaren in het bouwen van faciliteiten die unieke oplossingen bieden aan allerlei commerciële ondernemingen. Voor het McLaren project was de klant op zoek naar een lichte en ruimtelijke omgeving in een gebouw met maximaal zicht vanaf te buitenkant zodat voorbijgaande klanten makkelijk kunnen kijken naar de verzameling van spannende auto’s. De standaard Flexolution II ramen werden daarom vervangen door op maat gemaakt glas, waardoor het natuurlijke licht werd geoptimaliseerd en het een onbelemmerd zicht op het interieur bood.

Resultaat
Jason Button, Group Property Director van Cambria, zei: “We are absolutely delighted with the end product. It far exceeded our expectations in fact. I was very impressed with the professional approach to the project right from the first meeting with Neptunus. Nothing seemed too much trouble, and they fully appreciated the showroom had to be of the highest standard. We were working to a very strict programme to get the showroom open. We only had 3 weeks from the start of the installation to being open and trading. It was incredible to see how quickly and efficiently the showroom went up. We were told it would take 5 days to build, I wasnt totally convinced they could do it in that time, but they did! We would definitely use Neptunus again should the need arise. I could not recommend them highly enough.”

Product Demontabel bouwen Flexolution
tijdelijke showroom mclaren
tijdelijke showroom mclaren

Interesse in een tijdelijke showroom?