MENU
Beurzen & Congressen, Tenten voor evenementen

Zeer waardevolle kunstwerken in tijdelijke expositieruimtes

Tijdelijke kunstbeurshallen Masterpiece London

Opdracht
Al zes jaar op rij keert Masterpiece terug naar Londen. Afgelopen jaar trok Masterpiece London meer dan 35.000 bezoekers. In totaal werd er gedurende het 8-daagse evenement voor meer dan 100 miljoen Engelse pond aan kunst verkocht. Het monumentale Royal Hospital Chelsea vormt het decor van de prestigieuze kunsttentoonstelling. Neptunus bouwt ieder jaar hoogwaardige structuren met de juiste uitstraling op de cultuur-historische grond.

Oplossing
In samenwerking met projectbegeleider 20-20 Events, die mede verantwoordelijk is voor het logistieke en operationele proces, werden twee tijdelijke gebouwen van het type ‘Evolution’ gekoppeld tot een grote expositieruimte van 85 x 135 meter. De inrichting en aankleding werd verzorgd door Stabilo International. Aan de expositieruimte werd tevens een entreehal gekoppeld in de vorm van een ‘Evolution’ van 10 x 85 meter. Voor het restaurant ‘Le Caprice’ leverde Neptunus een ‘Alure’ een tent met een moderne en exclusieve uitstraling, in de afmeting 15 x 20 meter, Tenslotte bouwde Neptunus een groot aantal Alu hallen die gebruikt worden als exposantenlounge, toiletruimtes, collegezaal, catering en opslag

Uitdaging
Door de strenge voorzorgsmaatregelen had Neptunus slechts 2 weken tijd voor de opbouw op de cultuur-historische grond van het ziekenhuis. Maar liefst 55 vrachtwagens aan materiaal en apparatuur werden ingezet om de tijdelijke accommodaties te kunnen bouwen.

Resultaat
‘De visie van Masterpiece is altijd geweest om een ​​omgeving te creëren die aangenaam is voor onze bezoekers, exposanten én internationale verzamelaars. Het creëren van tijdelijke expositieruimtes is geen kleine onderneming, temeer omdat er kunstwerken van onschatbare waarde worden tentoongesteld. Neptunus draagt in belangrijke mate bij aan het operationele en logistieke proces en hierdoor is het een genot om met hen te werken’, aldus Nazy Vassegh, CEO van Masterpiece London.

April Trasler, Managing Director van Neptunus Ltd, legt uit: “We zijn verheugd om wederom samen te werken met Masterpiece London, die onze kwaliteiten op waarde weten te schatten. Het in recordtijd bouwen van hoogwaardige, tijdelijke accommodaties op cultuur-historische grond is voor ons een mooie uitdaging. Opnieuw is ons team erin geslaagd om samen met de projectmanager volgens een uitgekiende planning alles op te bouwen, zonder het terrein op een of andere manier te beschadigen. Er zijn immers enkele duizenden tonnen aan materiaal en apparatuur naar de locatie vervoerd en opgebouwd.”

Exhibitions-beurzen-en-congressen-beurshal-masterpiece-
demontabele-gebouwen-beurshal
Exhibitions-beurzen-en-congressen-beurshal-masterpiece-

Interesse in tenten voor expositieruimtes?