MENU
Beurzen & Congressen, Tenten voor evenementen

Het tijdelijk wandensysteem is volledig demontabel

IFTF Beurs

Opdracht
Expo Haarlemmermeer is een expositiegebouw met bijbehorend terrein in Vijfhuizen. Het expogebouw werd tijdens de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade van 2002 opgericht. Na de Floriade werd het een expositiegebied voor, onder anderen de Internationale Floriculture & Horticulture Trade Fair (IFTF). Deze IFTF beurs is uitgegroeid tot een van de meest populaire ter wereld, met jaarlijks een groeiend aantal exposanten.

Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen, de locatie van de IFTF beurs, was al langere tijd op zoek naar uitbreiding. De organisatie wilde deze uitbreiding mogelijk maken door een bestaande dakconstructie uit te rusten met wanden. Er werd zelfs al een aannemer in de arm genomen voor een permanente bouwoplossing, maar dit bleek niet tijdig haalbaar voor de IFTF beurs.  Al jaren was er minder ruimte beschikbaar voor de beurs dan de vraag. Omdat er dit jaar wederom een tekort aan ruimte dreigde te zijn, was de organisatie van de IFTF Beurs op zoek naar een snelle oplossing voor extra expositieruimte.

Oplossing
Neptunus bouwde snel een demontabele wandenconstructie bij de bestaande overkapping. De oplossing werd gevonden in het bestaande productaanbod van Neptunus. Doordat een groot deel van de constructie uit materialen uit eigen voorraad bestaat, kon Neptunus deze binnen 5 dagen opleveren. Voor de tijdelijke wandconstructie gebruikte Neptunus akoestische en geïsoleerde wanden van de door het bedrijf zelf ontwikkelde semi-permanente gebouwen uit de Evolution-serie. De wanden van 8 meter hoog werden middels een vernuftige klemconstructie bevestigd aan de overkapping. Het tijdelijk wandensysteem is volledig demontabel en herbruikbaar, waardoor het ook een duurzame oplossing is.

Expo Haarlemmermeer heeft na de huurperiode van IFTF de huur overgenomen en de wanden nog 4 maanden in gebruik genomen.

Uitdaging
In de meeste gevallen levert Neptunus complete tijdelijke onderkomens voor grote evenementen en tentoonstellingen. Echter was er nu de gelegenheid om slechts de wanden van het zelf-ontwikkelde bouwsysteem ‘Evolution’ aan te passen met een op maat gemaakt klemsysteem, waardoor deze aan de bestaande overkapping op de locatie gekoppeld konden worden. Tevens leverde Neptunus (nood)verlichting en verwarming voor het nieuwe tijdelijke onderkomen, waardoor het uiterst geschikt was om een beurs als de Flori- en Horticulture Fair (IFTF) in de winter te hosten.

Resultaat
De 7e editie van de EFTF Expo was door de extra gecreëerde ruimte een stuk groter dan voorgaande jaren. De totale beurscapaciteit werd meer dan verdubbeld van 13.000m² naar 25.000m²; alleen al om deze reden is de expo gegroeid met 30%. Hierdoor konden in 2016 meer dan 275 bedrijven exposeren op de beurs. De verwachting is dat dit aantal in de komende twee jaar zal oplopen naar 500.

De organisatie van IFTF was erg blij met de investering in de uitbreiding en gelooft dat deze zal zorgen voor meer internationale exposanten en bezoekers, ook in de toekomst. Dick van Raamsdonk, woordvoerder van IFTF, is dan ook erg blij dat de uitbreiding dit jaar door kon gaan: ,,Neptunus heeft ervoor gezorgd dat we voor deze editie al onze ruimtecapaciteit  konden vergroten. We zijn verheugd, want dat betekent dat zowel onze exposanten als bezoekers deze editie al konden profiteren van de verbeterde lay-out en vernieuwde uitstraling zoals we deze voor ogen hadden.”

Voor Neptunus was het ook een bijzonder project. Projectleider Jock Muijsers licht toe:,,Dankzij onze in-house expertise konden we met onze bestaande wanden een constructie bedenken die veilig en snel kon worden opgebouwd.”

Neptunus Evolution IFTF Beurs Vijfhuizen tent voor beurs
Neptunus Evolution IFTF Beurs Vijfhuizen tent voor beurs
Neptunus Evolution IFTF Beurs Vijfhuizen tent voor beurs
Neptunus Evolution IFTF Beurs Vijfhuizen tent voor beurs
Neptunus Evolution IFTF Beurs Vijfhuizen tent voor beurs
Neptunus Evolution IFTF Beurs Vijfhuizen tent voor beurs
Neptunus Evolution IFTF Beurs Vijfhuizen tent voor beurs

Interesse in tenten voor een beurs?