MENU
Sportevenementen, Tenten voor evenementen

Meer dan 2.500 vierkante meter aan faciliteiten

EK hockey

Opdracht
Het Europees Kampioenschap Hockey 2015 vond plaats van 21 t/m 30 augustus 2015 plaatsvond in Londen. Zowel bij de mannen als de vrouwen streden de acht beste hockeylanden van Europa om de titel. Het toernooi, wat sinds 1970 wordt georganiseerd door de Europese Hockey Federatie, werd bij de hockeymannen gewonnen door Nederland, dat aartsrivaal Duitsland versloeg met 6-1. Bij de vrouwen veroverde de Engelse ploeg de Europese titel, na een shoot-out met Nederland. Zowel de Belgische mannen (‘Red Lions’) als vrouwen (‘Red Panthers’) eindigde het toernooi als vijfde. Het toernooi vond plaats in het Lee Valley Hockey en Tennis Center van het Olympisch Park Londen, wat plaats bood aan 30.000 toeschouwers. Maar buiten dit stadion waren er voor het grootschalige sportevenement veel tijdelijke accommodaties nodig.

Oplossing
Neptunus leverde in opdracht van eventspecialist ICON meer dan 2.500 vierkante meter aan faciliteiten, voornamelijk Aluhallen. Deze tijdelijke structuren werden ingezet als hoofdingang, spelershome, retailstore en catering faciliteiten. De exclusieve Alure Globe werd ingezet als strak vormgegeven VIP-paviljoen, terwijl de kleine doch stijlvolle Mercurius tenten dienst deden als check-ins, merchandising- en informatiepunten.

Uitdaging
De accommodaties moesten binnen afzienbare tijd worden opgebouwd en afgebroken op diverse plekken in het park. Dit vereiste een erg strakke planning.

Resultaat
Andy Nash, Senior Accountmanager van ICON vertelt: “We zijn in zee gegaan met Neptunus omdat zij een uitstekende reputatie hebben op het gebied van tijdelijke structuren voor grootschalige sportevenementen. Met hun kennis en expertise waren we in staat een tijdelijke topsportlocatie te creëren voor de beste hockeyers van de wereld. We hopen dat het publiek genoten heeft en dat dit evenement een uithangbord is voor de sport zodat ook toekomstige generaties enthousiast worden.”

Dorrie Eilers, directeur Neptunus, is tevreden met de samenwerking: “We zijn blij dat we wederom kunnen samenwerken met ICON, die onze kwaliteiten op waarde schatten. Door een zorgvuldige, efficiënte planning en ons technisch team, zijn we in staat gebleken om binnen een recordtijd van 5 dagen alle accommodaties te plaatsen op verschillende plekken van het park.”

Neptunus-mercury-EC-Hockey-London-sport-events
Neptunus-Pluto-EC-Hockey-London-sport-events
Neptunus-Mercury-EC-Hockey-London-sport-events
Neptunus-Mercury-EC-Hockey-London-sport-events

Interesse in tenten voor een sportevenement?