MENU
Demontabele gebouwen, Supermarkt & Retail

Een tijdelijke winkel voor Dirk de Wit Mode in Bovenkarspel

Neptunus bouwt een tijdelijke winkel voor Dirk de Wit Mode

De opdracht

Dirk de Wit Mode uit Bovenkarspel is het grootste modehuis van Noord-Holland. In verband met nieuwbouw, de interne verbouwing en de complete restyling van hun bestaande winkel, waren ze op zoek naar een tijdelijk onderkomen om in deze periode geen omzet te verliezen en operatief te blijven voor hun klanten. Neptunus bood de perfecte oplossing.

De oplossing

Neptunus bouwde in korte tijd een tijdelijke winkel van 30 x 60 meter en 6 meter hoog met glazen voorgevel. Na oplevering werd de winkel verder ingericht en klaargemaakt voor gebruik.

Neptunus maakte gebruik van de Evolution II. Deze structuur is door een hydraulische constructie razendsnel te bouwen. Het dak bestaat uit een aluminium spaceframe constructie voorzien van thermo dakzeilen. Het dak wordt op de grond opgebouwd en daarna hydraulisch omhoog gelift. De geïsoleerde wandpanelen worden vanaf vloerniveau in de constructie geschoven.

De uitdaging

De tijd tussen aanvraag en oplevering was zeer kort, enkel 2 maanden. Neptunus kon snel een eerste locatiebezoek doen en de tekeningen voor de tijdelijke winkel aanleveren. De vergunningaanvraag duurde enkele weken. Daarna kon Neptunus in een kleine twee weken de structuur bouwen. Door het snel schakelen tussen alle partijen werd de tijdelijke Dirk de Wit zo snel als mogelijk was gerealiseerd.

De tijdelijke winkel werd gebouwd op een grasveld. Vanwege de hevige regenval in de weken voor en tijdens de bouw, was de grond hierdoor erg zacht geworden. Door het toepassen van de cassette systeemvloer kon het gebouw stabiel geplaatst worden.

Ondanks deze uitdaging heeft Neptunus een tijdelijk gebouw geplaatst met de uitstraling en eigenschappen van een vast gebouw.

Het resultaat

Op woensdag 3 mei 2023 is de tijdelijke locatie van Dirk de Wit Mode geopend. Deze zal voor ruim 3 maanden blijven staan. Daarna wordt het gebouw afgebroken en kan het weer op een andere locatie worden ingezet.

Tom de Wit, eigenaar van Dirk de Wit Mode, zegt: Door een brand in 2008 hebben wij eerder samengewerkt met Neptunus. Gedurende 13 maanden hebben onze klanten in een Neptunus structuur mogen winkelen. Die ervaring helpt ons nu, omdat wij onze winkel op de Hoofdstraat in Bovenkarspel intern aan het verbouwen zijn. Neptunus heeft ons fantastisch advies gegeven en heeft ons opnieuw voorzien van een prachtige ruimte van 1800m2. Wij hebben er een volwaardige winkel van weten te maken en de reacties zijn lovend. De 3 à 4 maanden zullen voorbij vliegen!”

Interesse in een demontabele winkel of supermarkt?