MENU
Bedrijfsrestaurant, Demontabele gebouwen, Noodgebouwen

Tijdelijke bedrijfskantine zorgt voor tevreden medewerkers

Tijdelijk bedrijfsrestaurant Merck: topkwaliteit, functioneel, energiezuinig en duurzaam

Opdracht
Door een uitbreiding van het hoofdkantoor van Merck Group in de Frankfurter Straße in Darmstadt kwam het bedrijf voor een dilemma te staan. Het nieuwe innovatie centrum van het bedrijf werd namelijk gebouwd in de voormalige bedrijfskantine. Merck schakelde Neptunus in voor een tijdelijke oplossing voor haar bedrijfsrestaurant.

Oplossing
Neptunus wist binnen twee weken een Evolution II hal op te bouwen met daarin een ruimte van 30m bij 30m voor het restaurant en 15m bij 30m als keuken. De 6 meter hoge wanden van 6 centimeter dikke geïsoleerde sandwichpanelen pasten perfect bij de esthetiek van het tijdelijke gebouw. Het plafond zorgde niet alleen voor optimale isolatie, maar ook voor optimale akoestiek binnen de ruimte. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Neptunus: de gehele constructie is demontabel en makkelijk herbruikbaar. Na de gebruiksperiode wordt het gebouw gedemonteerd en het terrein in de oorspronkelijke staat teruggebracht.

Tijdelijk gebouw
Als hoofdaannemer was Neptunus verantwoordelijk voor het beheer van het gehele project. Door nauw samen te werken met haar partners is er een tijdelijk gebouw inclusief interieur(bouw)  van topkwaliteit afgeleverd. De nieuwe PVC vloer werd uitgevoerd in  anti slip (class R11) en hierop werden de bestaande vitrines, saladebar en meubels uit de oude kantine geplaatst. De tijdelijk keuken bestond uit een technische ruimte, twee gekoelde containers, een vriescontainer, een schoonmaakruimte en kleedkamers voor het personeel. Tussen het restaurant en de keuken werd een lopende band geïnstalleerd om de vuile vaat automatisch naar de spoelkeuken te brengen.
Dit tijdelijk restaurant werd van alle basisaansluitingen, maar ook van alle gemakken én beveiligingssystemen voorzien, zoals onder andere : water en riolering, verwarming, toiletten, blus-, bliksemafweer- en beveiligingssystemen, evenals rookdetectors, zonnewering en automatische deuren. Dit gehele project moest binnen afzienbare tijd worden afgerond.

Resultaat
Dorrie Eilers, Directeur Neptunus, licht toe: “Ook in Darmstadt wisten we het gebouw met alle extra services, binnen no time en op tijd te leveren.”

Het team, geleid door Roberto Jülich, hoofd van Gastronomie (Merck), is tevreden: “De keuken en het restaurant zijn prettig. Alles is van topkwaliteit, functioneel, energiezuinig en duurzaam. Het is een plezier om hier te werken. En het belangrijkste: de werknemers zijn tevreden.”

tijdelijk restaurant Neptunus
tijdelijk restaurant Neptunus
Demontabele-gebouwen tijdelijk restaurant
Demontabele-gebouwen tijdelijk restaurant

Interesse in een tijdelijk restaurant?