MENU
Beurzen & Congressen, Tenten voor evenementen

Neptunus was ook verantwoordelijk voor de branding van de accommodaties

Neptunus bouwt verschillende gebouwen tijdens Bauma 2019

Achtergrond
Bauma is de grootste bouwbeurs ter wereld. Hier worden de nieuwste producten en innovaties op het gebied van machines voor constructiewerkzaamheden, zoals hijskranen, hoogwerkers en graafmachines, gepresenteerd.

Bauma 2019, de 32e editie van het vooraanstaande evenement, had een recordaantal bezoekers. Meer dan 620.000 bezoekers afkomstig uit meer dan 200 verschillende landen kwamen op het zevendaagse evenement voor bouwmaterieel af. Mede door 3.700 exposanten verdeeld over 63 nationaliteiten werd Bauma 2019 de grootste editie in het 65-jarig bestaan van de bouwbeurs, die plaatsvindt bij de Neue Messe in München.

Neptunus was verantwoordelijk voor het plaatsen van een aantal tijdelijke expositieruimtes voor een aantal wereldwijde marktleiders van zware machines, zoals Kobelco, Hitachi, Zoomlion en Case/IVECO.

Oplossing
Een internationaal team van 30 Neptunus-technici bouwden in slechts vier weken meer dan 5.500 m2 aan tijdelijke gebouwen voor 13 verschillende klanten. De presentaties vonden plaats in de hoogwaardige tijdelijke structuren van Neptunus, waaronder enkele Evolution II en Evolution IV gebouwen met meerdere verdiepingen. Ook werden er een Alure Globe en enkele Aluhallen gebouwd. Veel gebouwen beschikten over een Mezzanine verdiepingsvloer en een terrasvloer om optimaal gebruik te maken van de ruimte en tegemoet te komen aan de specifieke wensen van de klant.

Een groot project als deze, vergt een strakke planning. Meer aan 1.000 ton aan onderdelen moet naar een locatie worden gebracht en gecoördineerd worden om 15 verschillende tijdelijke accommodaties te bouwen.

Naast de bouw van de tijdelijke gebouwen was Neptunus ook verantwoordelijk voor de verwarming en branding van de verschillende accommodaties.

Uitdaging
Bauma 2019 wordt georganiseerd door de beroemde Messe München. Hier staan 16 ultramoderne beurshallen met een oppervlakte van 180.000 m2, daarnaast is er een buitenterrein van 425.000 m2. Deze buitenruimte werd gebruikt voor het presenteren van de grove machines.

Het is daarbij belangrijk, dat de tijdelijke structuren bij deze bestaande gebouwen en het terrein passen. Neptunus heeft de expertise en de hoogwaardige materialen om in no-time modualaire gebouwen en tijdelijke accommodaties te bouwen volgens beursplan en wensen van de klant.

Resultaat
Tijdens de Bauma kan men de hoge kwaliteitsstandaard van Neptunus ervaren. Dorrie Eilers, directeur van Neptunus: “Het is voor ons fantastisch om verschillende tijdelijke accommodaties te mogen bouwen voor de exposanten van Bauma. Ons team houdt wel van de logistieke uitdaging die het bouwen van dit project met zich meebrengt.”

Neptunus Bauma Kobelco Temporary Exhibition Stand München
Neptunus Bauma Hitachi Temporary Exhibition Stand München
Neptunus Bauma Kobelco Temporary Exhibition Stand München
Neptunus Bauma Keestrack Temporary Exhibition Stand München

Interesse in tenten voor beurzen?