MENU
Supermarkt & Retail

De structuur voldoet aan de normen van het Bouwbesluit

Tijdelijke Aldi Weert

Vereisten
Discountsupermarktketen Aldi sloopte haar winkel in Weert om ruimte te creeren voor nieuwbouwontwikkeling. Voordat een nieuwe winkel werd gebouwd, gaf de retailer Neptunus opdracht om een ​​hoogwaardige tussenoplossing te bouwen, waardoor klanten bleven winkelen bij Aldi en zo dus geen omzetverlies leden.

Oplossing
Neptunus installeerde een 1.200 vierkante meter demontabel gebouw in de vorm van een Flexolution. De tijdelijke supermarkt is compleet ingericht met verlichting, beveiliging, klimaatbeheersing en verlaagde plafonds. Hierdoor wordt een veilige en comfortabele omgeving voor medewerkers en klanten gecreeërd.

De Flexolution is momenteel de meest energie-efficiënte semi-permanente structuur die beschikbaar is in de huidige markt. Vergeleken met andere semi-permanente structuren, heeft de Flexolution superieure akoestische en thermische eigenschappen. Voorts voldoet de structuur aan de normen van het Bouwbesluit en beschikt het over energielabel A.

De structuur is vervaardigd uit aluminium kolommen en gelamineerde houten spanten. De muren zijn gemaakt van geïsoleerde sandwichpanelen en geïsoleerd glas, die zorgen voor een goede geluids- en warmteisolatie. Daarnaast kan elk onderdeel van het gebouw gemakkelijk gedemonteerd en verplaatst of opnieuw gebruikt worden, waardoor de totale CO2 footprint geminimaliseerd wordt.

Voordeel
De tijdelijke supermarkt heeft dezelfde kenmerken en eigenschappen als een permanent, vast gebouw. Klanten van de supermarktketen zullen zich niet bewust zijn van het feit dat ze een tijdelijke accommodatie hebben bezocht.

Dorrie Eilers, directrice van Neptunus, vertelt: “Met alle extra services en voorzieningen die gelijkwaardig zijn aan dat van een permanent gebouw, zijn deze tijdelijke gebouwen bijna niet te onderscheiden van klassieke, vaste bouw.

“Naast het minimaliseren van omzetverlies tijdens verbouw- en renovatieprojecten, zijn tijdelijke, demontabele gebouwen ook een ideale oplossing als gevolg van calamiteiten zoals brand, storm of wateroverlast. Maar ook bijvoorbeeld wanneer extra winkelruimte nodig is tijdens een piekperiode, of fungeren als pop-up store voor productlanceringen of promotiedagen.

“Tijdelijke gebouwen kunnen ook ingezet worden om nieuwe marktlocaties te testen. Alvorens een nieuw verkooppunt definitief vast te stellen, kan een tijdelijke voorziening in de gewenste locatie worden geïnstalleerd om klantgedrag te analyseren en te bekijken of een permanente winkel haalbaar is.”

Dorrie Eilers concludeert: “In tijden van recessie is het van cruciaal belang de winst per vierkante meter te maximaliseren. Tijdelijke gebouwen hebben ook hun weg gevonden in de retailsector.”

Neptunus-Flexolution-Aldi-Weert-tijdelijke-supermarkt
Neptunus-Flexolution-Aldi-Weert-tijdelijke-supermarkt
Neptunus-Flexolution-Aldi-Weert-tijdelijke-supermarkt

Interesse in een tijdelijke supermarkt?