MENU
Sportevenementen

De externe luifel zorgde voor een indrukwekkende entree

24 uur van Le Mans

De opdracht
Aan de 83e editie van de 24 uur van Le Mans, reden 168 coureurs mee over het beroemde Circuit de la Sarthe in Le Mans. Het populaire motorsportevenement trok maar liefst 260.000 mensen uit alle hoeken van de wereld, die de hele nacht wakker bleven om de verschillende teams en coureurs aan te moedigen. Het Porsche raceteam onder leiding van Nico Hulkenberg won samen met teamgenoten Nick Tandy en Earl Bamber de 24-uurs race.

Veel gasten waren uitgenodigd door de autofabrikanten om het evenement, dat deel uitmaakt van het 2015 FIA World Endurance Championship, te ervaren vanuit ‘state-of-the-art’ hospitality accommodaties.

Specialist in demontabel bouwen Neptunus kreeg de opdracht om de VIP-faciliteiten voor Aston Martin, Ford en Toyota te bouwen. De twee verdiepingen tellende accommodaties met overdekt terras boden de gasten een perfect uitzicht op het racecircuit.

De oplossing
Binnen twee weken bouwde Neptunus de VIP-accommodaties voor de drie raceteams.

Voor Toyota werd een twee verdiepingen tellende ‘Evolution’ geplaatst met een totaal oppervlak van 450 m2 voor VIP-hospitality. De externe luifel zorgde voor een indrukwekkende entree, terwijl twee alu-hallen werden ingezet voor catering- en opslagfaciliteiten.

Een structuur van hetzelfde type bleek de oplossing voor Ford, die vanwege de moderne, strakke uitstraling zich uitstekend leende voor branding van het automerk. Een alu-hal van 120 vierkante meter voor de cateringfaciliteiten voltooide het project.

De tijdelijke accommodatie van Aston Martin werd uitgerust met een 20 meter brede luifel, compleet met glaspanelen, terras en balkon.

De uitdaging
Dankzij een vernuftig design van de op maat gemaakte structuren was Neptunus in staat om accommodaties te bouwen met de allure die het evenement verdient. De terrasoverkapping en externe luifel zorgden ervoor dat bezoekers geen last hadden van zon of regen. De accommodatie voor Ford was ook een uitdaging voor de designers. Doordat de verdiepingsvloer groter was dan de begane grond werd een prachtig effect gecreëerd wat tevens zorgde voor uitstekend zicht op het racecircuit.

Het oordeel
Dankzij de snelle opbouwtijden, grote vrije overspanningen, hoogwaardige uitstraling en interne verdiepingsvloeren was Neptunus in staat om aan alle verwachtingen van de raceteams voor dit prestigieuze evenement te voldoen. Na afloop werden de structuren gedemonteerd voor toekomstig gebruik.

neptunus-dubbledecker-24hdumansshell-lemans-event-structure
neptunus-dubbledecker-24hdumansshell-lemans-event-structure
neptunus-dubbledecker-24hdumansshell-lemans-event-structure
neptunus-dubbledecker-24hdumansshell-lemans-event-structure

Interesse in tenten voor een sportevenement?