MENU

Maxim Gorki Theater houdt première in tijdelijk theater van Neptunus

Première in tijdelijk theater van Neptunus

Omdat het Maxim Gorki Theater in Berlijn de komende 1,5 jaar bezig is met renovatiewerkzaamheden, hebben ze gekozen voor een tijdelijk theater van Neptunus. In juni werd in vier weken tijd het theater opgebouwd en zaterdag 18 augustus was de première van de nieuwe voorstelling “Herzstück”. Het tijdelijke theater zal twee theaterseizoenen lang geopend zijn voor toneelstukken van het hoogste niveau. De renovatie van het oorspronkelijke theater zal 20 maanden duren. Daarna zal het door Neptunus gedemonteerd worden en elders worden ingezet als tijdelijke supermarkt, sporthal of andere toepassing.

Voor het tijdelijke theater, door Gorki “De Container” genoemd,  is er gebruik gemaakt van de door Neptunus ontwikkelde Flexolution techniek. De  Flexolution is een ingenieus, modulair en demontabel gebouw. Zoals de naam doet vermoeden biedt de Flexolution maximale flexibiliteit. Niet alleen in oppervlakte en gebruik, maar ook in design en uitvoering. Hierdoor had de architect veel vrijheid in het ontwerp en konden de wensen van het Maxim Gorki Theater in het tijdelijke gebouw verwerkt worden.

Thomas Kirsten, technisch directeur van het Gorki Theater: “Inmiddels hebben er al twee premières plaatsgevonden in “De Container”. De bezoekers waren onder indruk van de simplistische en moderne esthetiek van het theater. De Container is voor ons niet zomaar een tussentijdse oplossing. Het is een model voor toekomstige, tijdelijke theaters; flexibel en vele ombouwmogelijkheden voor hergebruik. De mobiele tribune en bühne kunnen naar onze wens nog in grootte worden aangepast.”

Het tijdelijk theater heeft een oppervlakte van maar liefst 264 m2 en biedt plaats aan 199 toeschouwers.  Door de hoogte van 9 meter biedt de “Container” genoeg ruimte om een professioneel toneelstuk met uitgebreid decor op te voeren. Het tijdelijke podium is net zo groot als het podium dat in het huidige theater staat. Het totaaloppervlak van het tijdelijk gebouw incl. backstage area bedraagt meer dan 500 m2.

Foto’s: © Ute Langkafel MAIFOTO

Neptunus Flexolution Maxim Gorki Temporary Theatre Berlin
Neptunus Flexolution Maxim Gorki Temporary Theatre Berlin
Neptunus Flexolution Maxim Gorki Temporary Theatre Berlin
Neptunus Flexolution Maxim Gorki Temporary Theatre Berlin
Neptunus Flexolution Maxim Gorki Temporary Theatre Berlin

More information about our products and services?