MENU

FAQ Demontabel Bouwen

Zijn demontabele gebouwen dan nog te onderscheiden van vaste bouw?

Het woord zegt het al: Demontabel. Demontabel bouwen is het bouwen van een gebouw dat na de gewenste gebruiksperiode weer kan worden gedemonteerd en hergebruikt. Ideaal wanneer er slechts een bepaalde periode behoefte is aan extra ruimte, zoals een overbruggingsperiode tijdens een vaste bouw of een piek waardoor er extra ruimte nodig is. Tijdelijke gebouwen kunnen van enkele weken, maanden tot wel 20 jaar blijven staan.

Vergelijkbare benamingen zijn ook wel: tijdelijk bouwen, circulair bouwen, modulair bouwen, remontabel bouwen, flexibel bouwen, IFD-bouwen (Industrieel, Flexibel en Demontabel) IFR bouwen (Industrieel, Flexibel en Remontabel) of interim bouwen.

Wat is demontabel bouwen?

De demontabele gebouwen van Neptunus zijn optimaal geïsoleerd en dus energiezuinig. De gebouwen kunnen na de gebruiksperiode worden afgebroken en hergebruikt in een mogelijk andere toepassing. Alle door Neptunus ontwikkelde materialen zijn zo ontworpen dat ze onderling uitwisselbaar zijn. Zo kan bijvoorbeeld een sporthal later als winkel worden ingezet. Ook zijn alle ontwikkelde componenten en materialen recyclebaar. Kiest u voor een tijdelijk, demontabel gebouw van Neptunus, dan kiest u voor een duurzame oplossing.

Wat zijn de afmetingen van demontabele gebouwen?

Zo groot als u wenst! Het door Neptunus ontwikkelde bouwsysteem is in segmenten uit te breiden. Of u nu op zoek bent naar een grote opslagloods, klein bedrijfsrestaurant, hoge sporthal of een klein theater. Wij bouwen het door u gewenste formaat. Bijkomend voordeel is dat door het modulaire systeem er na de bouw nog altijd compartimenten kunnen worden toegevoegd. Toch nog een verdiepingsvloer? Of een extra opslaghal? Het is allemaal mogelijk! Neem contact met ons op voor advies op maat!

Wat zijn de voordelen van een demontabel gebouw?

De gebouwen van Neptunus zijn snel leverbaar, binnen no-time gebouwd en volledig demontabel. Al naar gelang uw behoefte. Zo kunt u kiezen voor enkele weken, maanden of zelfs voor wel 20 jaar. Gehuurd of gekocht. En het woord zegt het al: demontabel. Wanneer u de ruimte niet meer nodig heeft, wordt het gebouw gedemonteerd en eventueel verplaatst. Vanzelfsprekend gaan de materialen na huur / gebruiksperiode weer terug in onze voorraad. Alle materialen zijn herbruikbaar. Dat betekent de eigenschappen en voordelen van onroerend goed, maar dan zonder de risico’s en mét optimale duurzaamheid en flexibiliteit. Dat is roerend goed. Technisch gezien ten opzichte van andere demontabele accommodaties zoals units, hebben wij een vrije overspanning.

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor demontabele, tijdelijke bouw. Tijdelijke gebouwen worden vaak ingezet ter overbrugging van een bepaalde periode. Dus als de gewenste periode eindig is. Dit kan zijn tijdens renovatie, verbouwing of nieuwbouw, of wanneer nog onzeker is hoe lang er behoefte is aan extra ruimte. Met een demontabele gebouw loopt u dan geen risico. Een ander groot voordeel is dat demontabele bouw snel leverbaar is. Wanneer er door een brand of andere calamiteit ineens een urgente behoefte is aan ruimte, dan kunt u met een demontabel gebouw snel schakelen,

Welke toepassingen zijn er mogelijk?

Er zijn oneindig veel mogelijkheden met de demontabele gebouwen van Neptunus. Tijdelijke sporthallen, beurshallen, conferentieruimtes, magazijnen, restaurants, showrooms, airportterminals en nog veel meer. Overal waar tijdelijk ruimte nodig is. Onze adviseurs staan u graag te woord over het door uw gewenste design en afmetingen. Vele bedrijven en verschillende toepassingen gingen u al voor.

Wanneer zou ik kiezen voor een demontabel gebouw?

Wanneer het ontwerp klaar is, kunnen tijdelijke gebouwen in enkele dagen tot weken gerealiseerd worden.

De gebruiksduur van onze demontabele gebouwen is zeer flexibel en kan variëren van enkele weken, maanden tot wel 20 jaar.

Hoe snel kunnen demontabele gebouwen gebouwd worden?

Wij kunnen het gebouw casco, maar ook turn-key opleveren. Het demontabele gebouw kan compleet worden opgeleverd met o.a. verdiepingsvloeren, W/E-installaties, verlichting, verwarming, klimaatbeheersing en binnenbouw maar ook rolpoorten, sanitair, keukenunits, en automatische deuren.

Nee, onze demontabele gebouwen kunnen aan het bouwbesluit voldoen. Ook het interieur kan volledig worden ingericht zoals een vast gebouw. Hierdoor kunnen onze demontabele gebouwen voldoen aan dezelfde eisen als vaste bouw.

Hoe wordt het afnemen van een demontabel gebouw financieel afgehandeld?

Afhankelijk van de aanleiding voor uw ruimtebehoefte, kunt u het gebouw niet alleen kopen, maar ook huren. Zo weet u dat u alleen betaalt voor de periode dat u gebruik wilt maken van de demontabele huisvesting. U heeft uw kosten inzichtelijk én geniet -zonder risico- van optimale flexibiliteit.

Wat zijn de huurkosten van een tijdelijk gebouw?

De prijs van een demontabel gebouw is afhankelijk van vele aspecten, zoals gebruiksperiode, locatie, design en uitvoering, maar ook de op- en afbouw. Benieuwd naar de huurkosten voor uw tijdelijk gebouw? Neem contact met ons op voor advies op maat!

Meer weten?