MENU

Complete sporthal verplaatst naar buurgemeente

Demontabel en duurzaam

Een tijdelijke sporthal die na 2 jaar gebruik wordt gedemonteerd en in een andere gemeente – slechts 13 kilometer verderop – in precies hetzelfde ontwerp en afmetingen weer wordt opgebouwd. Het is een situatie die zich voordeed bij de gemeenten Lorentzweiler en Strassen in Luxemburg. Een schoolvoorbeeld van demontabel én circulair bouwen door de Limburgse bouwspecialist Neptunus.

Net zoals in Lorentzweiler was de huidige sporthal in Strassen toe aan een grondige renovatie. Omdat de verbouwing minimaal 18 maanden in beslag zou nemen, was de gemeente Strassen op zoek naar een tijdelijk onderkomen. Een afvaardiging bezocht, in haar zoektocht naar een gepaste tijdelijke oplossing, de tijdelijke sporthal in de buurgemeente en was direct gecharmeerd van de demontabele sportinfrastructuur die Neptunus daar had gebouwd.

Volledig hergebruikt
Het geluk deed zich voor dat in Lorentzweiler het einde van de huurperiode in zicht was, wat dan ook een mooie opportuniteit voor de gemeente Strassen betekende. De tijdelijke sporthal is namelijk volledig demontabel en kan dus – als een soort legosysteem – worden verplaatst naar een nieuwe locatie. En zo geschiedde. Alle materialen werden van de ene naar de andere gemeente  getransporteerd en opnieuw opgebouwd. Zelfs de bouwtekening kon hergebruikt worden. Ook alle installaties als verwarming, brandmelding, ventilatie en verlichting werden hergebruikt, evenals de sportvloer en sportattributen zoals turnrekken, basketringen en scorebord. Duurzaam hergebruik in optima forma en een kostenefficiënte oplossing voor de gemeente.

Voor dit project vertrouwde Neptunus op dezelfde partners waardoor het hele proces soepel verliep. Uiteindelijk werd een demontabele sportinfrastructuur (720m2) inclusief sportvloer, akoestische wanden, tribune en opslag-, kleed-, douche- en toiletruimtes (180 m2) opgeleverd. Ondanks dat het om een demontabel gebouw gaat, zijn er geen concessies gedaan op het gebied van bouwtechnische voorschriften. Deze sporthal, van het type ‘Flexolution’, is ontwikkeld en gebouwd conform de laatste energie- en milieunormen. Daarbij zorgen de aangepaste wandpanelen voor een optimale akoestiek in de hal.

Meer informatie over onze demontabele sporthallen?

Onze adviseurs helpen u graag verder met uw vraagstuk!

tijdelijke sporthal
demontabele sporthal
tijdelijke sporthal
tijdelijke sporthal
tijdelijke sporthal

More information about our products and services?