+31 77 462 24 44

Herdenkingsceremonie ‘Slag bij Mons’ 100 jaar na Eerste Wereldoorlog

Opdracht
Neptunus werd gevraagd om diverse accommodaties te bouwen voor een indrukwekkende ceremonie ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden. De ceremonie werd bijgewoond door o.a. de hertog en hertogin van Cambridge en Prins Harry van het Britse Koningshuis.

De St. Symphorien Military Cemetery, gelegen in een prachtige, bosrijke omgeving in Bergen (België), is de laatste rustplaats van Britse en Duitse soldaten die gesneuveld zijn tijdens de Slag bij Mons (1914). De militaire begraafplaats is het enige eerbetoon aan de gevallenen van beide kampen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de ceremonie werden 229 Commonwealth en 284 Duitse militairen herdacht die begraven liggen op St. Symphorien, waarvan 105 nooit de identiteit is weten te achterhalen. Neptunus werd benoemd door H Power Group, die bekend staat om het organiseren van hoogwaardige militaire en ceremoniële gelegenheden, en gevraagd om een ​​stijlvolle luifel boven de Viptribune te plaatsen alsmede de hospitality accommodaties. Daarnaast bouwde de specialist in demontabel bouwen ook alle ondersteunde infrastructuur ten behoeve van de publieke tv-uitzendingen. De ceremonie werd geïnitieerd door het ministerie van Cultuur, Media en Sport als  officiële herdenking van de Britse regering.

Oplossing
Een Neptunus-team van 20 mensen bouwde in slechts 5 dagen meer dan 2.500 vierkante meter aan structuren. De faciliteiten, waaronder de VIP-accommodatie voor 500 gasten, waren volledig ingericht met aankleding, tapijt, verlichting en airconditioning. Bezoekers woonde de ceremonie bij op een tribune, die overdekt werd met een excentriek Galeria dak. Onder gasten waren veel hoogwaardigheidsbekleders en leden van de Britse Koninklijke familie.

Neptunus bouwde ook het mediacentrum voor het tv-productieteam  van de BBC en overige faciliteiten waaronder kantoren, EHBO-post, keuken en catering.

De opdracht werd beheerd door Neptunus Ltd, gevestigd in Northampton en gebouwd door een team van de Belgische Neptunus-vestiging. Alle bijkomende apparatuur, waaronder aankleding, verlichting en tapijt waren afkomstig van lokale leveranciers.

Uitdaging

De begraafplaats, die onder hoede is van de Commonwealth War Graves Commission, is gelegen in een rustige omgeving aan de rand van de stad Bergen. De uitdaging voor het  Neptunus team was om de groene omgeving en tuinen rondom het monumentale gedenkteken niet te beschadigen. Daarbij werden alle apparatuur en materialen zorgvuldig via landelijke wegen naar de begraafplaats en aangrenzende gebieden vervoerd. Tevens werkte men nauw samen met de organisatie en leveranciers voor de mooie doch ingetogen setting te creëren.
 

Vonnis
De ceremonie werd door miljoenen mensen wereldwijd rechtstreeks bekeken. Neptunus was dan ook zeer vereerd dat men deze historische en tegelijkertijd ontroerende gelegenheid mocht ondersteunen.

Terugbel service
Direct contact opnemen

1 2 3 4 5 6