MENU

Tijdelijke winkel voorkomt sluiting tijdens verbouwing

Tijdelijke winkel Die 2 Brüder von Venlo voorkomt sluiting tijdens grootschalige verbouwing

De verbouwing van de bekendste supermarkt van Venlo, Die 2 Brüder von Venlo, is begonnen. Bouwspecialist Neptunus plaatste een noodwinkel in het nabijgelegen Nolenspark. Zo kan de winkelier gedurende de grootschalige verbouwing – die naar verwachting 4 maanden gaat duren – haar klanten blijven bedienen.

Slechts 1 dag was de winkel gesloten om alles over te verhuizen naar de noodwinkel. Afgelopen dinsdag jl. opende 2 Brüder haar deuren. De tijdelijke accommodaties werden gekoppeld en op maat geplaatst tussen de bomen in het Monseigneur Nolenspark. Zelfs het standbeeld van de naamgever kon blijven staan: deze is slim geïntegreerd in de tijdelijke winkel en prijkt nu als eyecatcher in de sfeervolle binnentuin van het restaurant. Ook de hoogteverschillen in het park vormden een uitdaging in het ontwerp en bouw voor Neptunus. Echter stond de noodwinkel binnen 10 dagen. De tijdelijke supermarkt heeft een totale winkeloppervlakte van 1.500 m2 en is uitgerust met geïsoleerde dakzeilen en wandpanelen.

Klanten blijven bedienen
Ed Ramaekers, algemeen directeur van Die 2 Brüder von Venlo, is verheugd dat de verkoop de komende maanden door kan gaan in het Nolenspark: ”Meer dan 20 jaar is er nauwelijks iets veranderd aan onze winkel. Het werd dus hoog tijd om te moderniseren. Verschillende ideeën, waaronder het in fases sluiten van de supermarkt of op een andere locatie de verkoop doorzetten, zijn onderzocht. Deze oplossing in het Nolenspark stak er voor ons echter met kop en schouders bovenuit. Dichtbij het oorspronkelijke pand zodat de klanten ons zeker nog weten te vinden en met de mogelijkheid om ons vertrouwde magazijn te blijven gebruiken.”

Dorrie Eilers, directeur van Neptunus, vertelt: “We zijn blij dat we de tijdelijke winkel hebben mogen bouwen voor Die 2 Brüder von Venlo. Naast deze noodwinkel plaatsen wij ook tijdelijke, demontabele gebouwen. Het is een oplossing die steeds vaker door retailers wordt ingezet bij renovatie of calamiteit, waardoor winkelsluitingen worden voorkomen. Belangrijkste is dat ze hun klantenkring kunnen blijven bedienen, en klanten niet ‘weglopen’ naar de concurrent.”

Verbouwing
De verbouwing zal naar verwachting 4 maanden in beslag nemen. Na de grootschalige verbouwing zal de winkel weer verhuizen naar haar oude, vertrouwde locatie aan de Gelderse Poort. Het winkeloppervlak van de verbouwde supermarkt zal groeien van 3.500 m2 naar 5.000 m2, waarbij de volledige winkel wordt gemoderniseerd en de energievoorziening onder handen wordt genomen. Daarnaast wordt het restaurant verplaatst naar de begane grond en krijgt het monumentale pand zowel van binnen als van buiten een nieuwe uitstraling.

 

Meer informatie over onze producten en diensten?

Contact opnemenBel mij terug