MENU
Sportevenementen, Tenten voor evenementen

Een tijdelijke VIP accommodatie voor een sportevenement

Neptunus pakt uit met extra grote hospitality faciliteit voor tennisfans tijdens LTA kampioenschap 2022

Opdracht

Het LTA Cinch Championship is een van de belangrijkste grastennistoernooien van de Britse Lawn Tennis Association in aanloop naar Wimbledon. Het toernooi trekt veel van ’s werelds beste tennissers aan.

In 2021 bouwde Neptunus dit prestigieuze tennistoernooi voor het eerst. Destijds nog met beperkte capaciteit vanwege de coronapandemie. In 2022 mocht LTA eindelijk weer haar deuren volledig openen. Dit zorgde ervoor dat het bezoekersaantal werd verdubbeld en Neptunus dus een extra grote hospitality faciliteit moest verzorgen om deze bezoekers te kunnen onderbrengen.

Oplossing

Neptunus bouwde een hospitality-structuur van maar liefst 3.300 vierkante meter met verdiepingsvloer. Aansluitend werd een externe mezzanine gebouwd om nog meer ruimte te bieden aan de fanatieke tennisfans die dit jaar massaal terugkeerden naar het tennistoernooi.

Een dubbeldekker Evolution werd ingezet voor Paviljoen Zuid. Volledig ingericht met een luxe VIP-restaurant inclusief keuken, openbare ruimtes voor eten en drinken en een groot terras met lounge en picknick meubilair, was dit een waar walhalla voor de tennisfans. Vanaf het terras hadden de bezoekers een geweldig uitzicht op de verschillende tennisbanen. In het paviljoen bevond zich ook het geluidsdichte mediacentrum voor journalisten en omroepen.

Naast de mediaruimte en VIP-ruimtes bevatte de Evolution ook sponsorsuites, een café-restaurant, merchandisingstands en horecaverkooppunten, samen met essentiële diensten zoals keukens en een EHBO-ruimte. Neptunus was verantwoordelijk voor de interne inrichting, de klimaatbeheersing, de liften, de vloerbedekking en de luxe toiletten binnen de structuur.

Tijdens LTA bleek weer hoe flexibel en veelzijdig de Evolution van Neptunus is. Het tijdelijke gebouw heeft de look en feel van een permanent gebouw en kan volledig naar wens worden ingericht. Neptunus had 36 dagen nodig voor de bouw en inrichting. Dit werd verzorgd door 30 montagemedewerkers met ondersteuning van verschillende onderaannemers.

Uitdaging

De Queen’s Club ligt in een drukke wijk in West-Londen en is moeilijk toegankelijk voor grote vrachtwagens. De levering van alle materialen en de bouw moesten daarom binnen een strak tijdschema worden uitgevoerd.

Een nauwkeurige planning en een goede samenwerking met de LTA zorgden voor een soepel bouwproces dat op tijd werd voltooid.

Voor het mediacentrum maakte Neptunus gebruik van geluidsisolerende panelen. Hierdoor konden alle uitzendingen en interviews worden opgenomen zonder achtergrondgeluid van de aangrenzende bars en restaurants.

Resultaat

Jen Motet, Hoofd Event Operations van de LTA, zegt: “Het was fantastisch om dit jaar de Evolution II-structuur op ware grootte te introduceren voor de cinch-kampioenschappen, na een beperkte voorziening in 2021. Dit heeft ons echt in staat gesteld om flexibel om te gaan met de ruimtes die we hebben binnen het South Pavilion gebouw en heeft gezorgd voor geweldige beleving voor al onze bezoekers en ons personeel. We hebben nauw samengewerkt met Neptunus en zijn zeer tevreden met het resultaat.”

Neptunus Queens Club London
Exclusieve hospitality faciliteit voor tennistoernooi
Exclusive Hospitality Neptunus
Queens Tennis Tournament LTA
Neptunus Hospitality Structure
Stairs in temporary structure Queens
Hospitality Café Queens Tennis Tournament
Exclusive Hospitality structure Neptunus

Meer informatie aan over onze sportevenementen?