MENU
Sportevenementen, Tenten voor evenementen

Een tijdelijke VIP accommodatie voor een sportevenement

Neptunus bouwt exclusieve VIP-faciliteit voor LTA tennistoernooi

Opdracht

Het LTA Cinch Championship is een van de belangrijkste grastoernooien van de Britse Lawn Tennis Association in aanloop naar Wimbledon en trekt veel van ’s werelds beste tennissers aan. Tijdens de editie van 2021 kwam de voormalige Britse nummer één van de wereld Andy Murray in actie. Winnaar van het toernooi was de Italiaan Matteo Berrettini.

In 2019 zou Neptunus al een hoogwaardige vip-faciliteit bouwen voor het jaarlijks terugkerende toernooi. Dit gebouw moest midden in de wijk Queens in Londen gebouwd worden. Helaas werd de editie van 2020 geannuleerd, waardoor de eerste bouw van deze Neptunus accommodatie moest worden uitgesteld.

Het LTA kampioenschap van 2021 kon wel doorgaan onder strikte voorschriften met betrekking tot het aantal bezoekers en social distancing. De organisatie had daarom extra ruimte nodig voor de scheidsrechters, journalisten en media die normaal gesproeken in het clubhuis van Queens worden ondergebracht.

Oplossing

Neptunus paste het oorspronkelijke ontwerp van de Evolution aan om naast de VIP-accommodatie, ruimte te creëren voor de kantoren van de wedstrijdleiding. Daarnaast werd een geluiddichte ruimte voor journalisten en omroepen ingericht.

Een Evolution II met twee verdiepingen en een oppervlakte van 3.600 vierkante meter werd in slechts 22 dagen gebouwd door een team van 20 bouwers van Neptunus, ondersteund door verschillende onderaannemers. Het paviljoen, met de uitstraling van een permanent gebouw, omvatte zowel binnen als buiten verdiepingsvloeren en een 60 meter lange houten terras met fantastisch uitzicht over de tennisbanen.

Naast de kantoren en mediaruimte bevatte de faciliteit een VIP-hospitalityruimte met sponsorsuites, een caférestaurant, merchandisingverkoop en een openluchtbar, en nog enkele essentiële faciliteiten zoals keukens en een EHBO-post. Neptunus was verantwoordelijk voor de volledige inrichting, waaronder het klimaatbeheersingssysteem, de liften, de vloerbedekking en de luxe toiletten.

Neptunus creëerde een fantastische nieuwe beleving voor tennisfans en ging flexibel te werk om aan alle extra ruimte-eisen van de LTA te voldoen.

Uitdaging

De Queen’s Club ligt in een drukke wijk in West-Londen en is moeilijk toegankelijk voor grote vrachtwagens. De levering van alle materialen en de bouw moesten daarom binnen een strak tijdschema worden uitgevoerd. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met de strikte covid-protocollen.

Een nauwkeurige planning en een goede samenwerking met de LTA zorgden voor een soepel bouwproces dat op tijd werd voltooid.

Neptunus verzorgde ook de geluidsisolatie van het mediacentrum in het paviljoen. Hierdoor konden alle uitzendingen en interviews worden opgenomen zonder achtergrondgeluid van de aangrenzende bars en restaurants.

Als de beperkingen in verband met het coronavirus voor het kampioenschap van 2022 volledig worden opgeheven, zal de accommodatie weer voor een exclusieve VIP-faciliteit worden ingericht.

Resultaat

Chris Pollard, Director of Major Events van de LTA: “De oplossingen van Neptunus stelden ons in staat om de locatie efficiënt in te richten en de beste VIP-ervaring te bieden in een veilige omgeving. De media en journalisten waren erg tevreden over hun werkruimte en zouden deze graag opnieuw gebruiken.”

“Dit bewijst de kwaliteit en flexibiliteit van Neptunus en het succes van onze samenwerking. We kijken uit naar de resterende jaren van onze samenwerking, en naar een nog betere ervaring voor de deelnemers aan de Cinch Championships nu de coronamaatregelen steeds verder worden afgeschaft,” aldus Chris Pollard.

Neptunus-LTA-Tennis-Tournament-London-Evolution
Neptunus-LTA-Tennis-Tournament-London-Evolution
Neptunus-LTA-Tennis-Tournament-London-Evolution
Neptunus-

Meer informatie aan over onze sportevenementen?

Meer informatie Neem contact op