MENU

Tijdelijke winkel voorkomt sluiting Action

Tijdelijke winkel voorkomt sluiting Action tijdens verbouwing winkelcentrum

Met behulp van een tijdelijke winkel kan Action in Haarlem-West open blijven tijdens de ontwikkeling van project Plaza West en de nieuwbouw van de winkel. Deze oplossing wordt steeds vaker door retailers ingezet, waardoor tijdelijke winkelsluitingen worden voorkomen. Action had tot voor kort een vestiging in het deel van het winkelcentrum dat gesloopt wordt. Nu heeft de prijsvechter enkele meters verderop een winkel in een hypermodern tijdelijk gebouw.

De komende jaren wordt het EKP-gebied nabij de Menno Simonszweg in Haarlem volledig herontwikkeld. Het winkelcentrum wordt in het kader van het Plaza West project grondig gerenoveerd en deels gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen en winkelvoorzieningen. Om sluiting te voorkomen opende Action een tijdelijke winkel van ruim 1.150 vierkante meter op het parkeerterrein achter het winkelcentrum. Het zogenoemde demontabele gebouw is een vinding van het Nederlandse bedrijf Neptunus, dat in de afgelopen jaren honderden van dit soort gebouwen ontwikkelde en bouwde in binnen- en buitenland.

De tijdelijke Action-winkel in Haarlem-West heeft zijn eerste klanten al mogen ontvangen en de reacties zijn positief. De meeste klanten merken niet dat het om een tijdelijke winkel gaat. In het demontabele winkelpand zijn alle voorzieningen aanwezig zoals klimaatbeheersing en personeelsruimten. Dorrie Eilers, directeur van Neptunus: “Steeds meer retailers zetten tijdelijke winkels in tijdens een renovatie van een winkelcentrum of na een brand. Normaal gesproken betekent een grootschalige verbouwing dat een winkel voor lange tijd dicht moet. Klanten vertrekken naar de concurrent en komen niet meer terug. Maar met de komst van deze hightech tijdelijke gebouwen hoeft dat niet meer. We zien dan ook in de laatste jaren een forse stijging in de vraag naar onze demontabele gebouwen.”

Demontabel is duurzaam
Demontabel bouwen is een bijzondere bouwmethode. Alle bouwmaterialen zoals de wandpanelen, pilaren en dakpanelen zo zijn ontwikkeld dat ze eenvoudig en in korte tijd in elkaar gezet kunnen worden en weer gedemonteerd kunnen worden. Hierdoor bedraagt de bouwtijd soms maar enkele dagen, terwijl de uitstraling en het gebruikersgemak gelijk is aan die van vaste gebouwen. Alle bouwmaterialen kunnen worden hergebruikt, dus als het nieuwe winkelcentrum in Haarlem open gaat dan wordt de tijdelijke winkel afgebroken en ergens anders weer opgebouwd. Bovendien zijn de gebouwen energiezuinig en kunnen ze zelfs tussentijds worden aangepast zodat ze ‘meegroeien’ met de behoefte aan ruimte.

Product Demontabel bouwen Flex2Shop
tijdelijke winkel Action Neptunus
tijdelijk winkel Action

More information about our products and services?