MENU
Showrooms

"Ik ben zeer tevreden met de service van Neptunus"

Tijdelijke showroom voor de meeste luxueuze auto’s ter wereld

Opdracht
H.R. Owen, de toonaangevende Britse dealergroep voor luxe auto’s, had behoefte aan twee nieuwe showrooms in Hertfordshire: een Bentley en Lamborghini showroom.

Terwijl de  Bentley en Lamborghini showrooms gebouwd werden, zorgde Neptunus voor een snelle en kosteneffectieve tussenoplossing. Neptunus leverde een flexibele en stijlvolle, tijdelijke showroom waar klanten al enkele Bentleys en Lamborghini’s konden bekijken terwijl het nieuwe complex gebouwd werd.

Oplossing
De door Neptunus ontwikkelde Flexolution II is een innovatieve oplossing voor ondernemers met gebrek aan tijdelijke ruimte. Het gebouw kan volledig op maat worden ingericht voor onder andere showrooms, winkels of kantoorruimtes.

Een 8-koppig team van Neptunus had slechts 8 dagen nodig voor het bouwen van de tijdelijke showroom, zodat deze na oplevering meteen ingericht kon worden. De showroom met een oppervlakte van 450 m2 en een hoogte van 4,25 m, de specifieke showroomhoogte, heeft de eigenschappen en het uiterlijk van een permanent gebouw. De showroom is voorzien van grote ramen voor een mooie presentatie van de wagens, extra grote deuren en een stijlvol interieur.

H.R. Owen benaderde Neptunus nadat ze de hoogwaardige tijdelijke showroom voor McLaren tegenover de locatie van H.R. Owen gezien hadden. Deze showroom werd gedemonteerd en teruggebracht naar de Neptunus vestiging in Northampton voor onderhoud en reiniging. Vervolgens werd de showroom op de nieuwe locatie weer opgebouwd. Een mooi voorbeeld van de flexibiliteit en het duurzame karakter van de unieke, demontabele gebouwen van Neptunus.

Uitdaging
Snelheid en kwaliteit was essentieel voor H.R. Owen bij het kiezen voor de tijdelijke showroom, aangezien deze in een kort tijdsbestek geplaatst moest worden. Daarbij was het belangrijk dat de vloer extra stevig was voor het leggen van een keramische tegelvloer en het gewicht van de auto’s. Neptunus installeerde extra vloerbalken en steunpunten om de vloer te beschermen.

De tijdelijke showroom zal 18 maanden gebruikt worden. Daarna wordt deze afgebroken en teruggebracht naar het Neptunus magazijn om later weer voor een ander project te worden ingezet.

Resultaat
Lisa Wilsher, filiaalmanager bij H.R. Owen: “Ik ben zeer tevreden met de service van Neptunus. Iedereen was zeer behulpzaam. Ze bouwden precies wat we wilden door hun gebruikelijke vloerconstructie aan te passen voor onze auto’s. Binnen 8 dagen waren we  klaar met de bouw. Wij zijn zeer blij met het resultaat!”

Temporary Interior of showroom HR Owen
Temporary Interior of showroom HR Owen
Temporary Interior of showroom HR Owen
Interior of showroom HR Owen
Interior of showroom HR Owen
Temporary showroom for Bentley and Lamborghini
Flexolution Structure for temporary showroom
Flexolution Structure for temporary showroom
Neptunus Showroom HR Owen
Temporary Showroom HR Owen

Interesse in Demontabele gebouwen?