MENU
Demontabele gebouwen, Showrooms

Binnen drie dagen twee tijdelijke structuren van 500 m² installeren

Tweede BMW Autoshowroom in Hamburg

Opdracht
Twee BMW dealers in Hamburg, Duitsland, ondergingen recent een renovatie waarbij geïnvesteerd werd in nieuwe hypermoderne showrooms waarin de laatste nieuwe auto’s uit het BMW gamma tentoongesteld konden worden.

Met een geplande renovatieperiode van twee jaar voor elke showroom werd er door de BMW dealers gekeken naar een manier om het verlies aan inkomsten, dat komt kijken bij een tijdelijke sluiting of een tijdelijke locatie, te vermijden. Er werd daarom gekozen voor een tijdelijke oplossing op de twee bestaande locaties.

Oplossing
Neptunus werd geselecteerd als leverancier van deze tijdelijke showrooms op beide locaties. Hierdoor konden de dagelijkse activiteiten doorgaan zoals normaal terwijl er gerenoveerd werd aan de bestaande showrooms.

In beide gevallen had Neptunus maar drie dagen nodig om een tijdelijke structuur van 500 m² te installeren op elke locatie. En dit volledig met isolatie, glazen vensters en winkelvloer die comfortabel was voor zowel auto’s als klanten. Bijkomend werden er partitiemuren geïnstalleerd voor kantoorruimtes te creëren en de beschikbare ruimte zo maximaal te benutten.

Beider showrooms kozen voor een rol poort voor het roteren van de tentoongestelde auto’s alsook een inkom voor klanten die een professionele en moderne look gaf.

De Evolution, een eigenhandig door Neptunus ontwikkeld systeem, is een van de technologisch meest geavanceerde tijdelijke structuur die vandaag beschikbaar is op de markt. Gebaseerd op een hoogtechnologisch en innovatief design met duurzame onderdelen is de Evolution op maat gemaakt voor lange termijn gebruik.

Het gebouw komt standaard met geïsoleerde harde wand panelen en een aluminium space-frame dak. Dit dak wordt geassembleerd op grondniveau en wordt vervolgens in één beweging omhoog geheven met behulp van hydraulica. Deze werkwijze maakt de structuur makkelijk samen te stellen en volledig verplaatsbaar.

De Evolution is ook beschikbaar met bijkomende kenmerken zoals o.a. een geïntegreerd vloersysteem, opties in ramen en deuren, verlichting, klimatisatie en alarmcentrales. Aan de buitenkant kan de structuur voorzien worden van bedrijfslogos en de wandpanelen komen in een wijd gamma van kleuren om zo op te gaan in de omgeving of om de gewenste uitstraling te bekomen.

Uitdaging
Op de eerste locatie leverde Neptunus ook een afzonderlijk gebouw dat dienst deed als tijdelijke service en reparatie centrum. Een Neptunus alu hal werd verbonden aan de Evolution showroom en onderverdeeld in afzonderlijke ruimtes om zo verschillende werkzones te creëren.

Op de tweede locatie werd er gekozen om de tijdelijke showroom te installeren boven een twee verdiepingen tellende parkeergarage om zo maximaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Dit was de eerste keer dat een dergelijk project zou uitgevoerd worden.

Het gespecialiseerde Neptunus installatie team richtte een steiger op rond het gebouw en maakte gebruik van een kraan om de materialen te hijsen tot de vereiste hoogte. Vanwege de hoogte van de installatie bedacht en ontwikkelde Neptunus een speciaal verankeringssysteem voor bijkomende veiligheid en stabiliteit.

Neptunus-Evolution-BMW-Autohaus-Hamburg-Temporäre-Ausstellungsraum
Neptunus-Evolution-BMW-Autohaus-Hamburg-Temporäre-Ausstellungsraum
Neptunus-Evolution-BMW-Autohaus-Hamburg-Temporäre-Ausstellungsraum
Neptunus-Evolution-BMW-Autohaus-Hamburg-Temporäre-Ausstellungsraum

Interesse in een tijdelijke showroom?