MENU
Demontabele gebouwen, Opslag & Distributie

Tijdelijke opslaghal met geconditioneerde ruimte in België

Tijdelijke opslaghal in de haven van Antwerpen

Een internationale producent en verhuurder van materieel, bouwmaterialen en meetapparatuur, had behoefte aan extra opslagruimte. De opslagruimte werd gebouwd in de haven van Antwerpen.

Het was van tevoren bekend dat deze ruimte ongeveer 2 jaar nodig is. Daarom ging deze partij op zoek naar een tijdelijke en flexibele oplossing van hoge kwaliteit. Een deel van het magazijn moest namelijk worden ingericht als een geconditioneerde ruimte. In deze ruimte moet de temperatuur en luchtvochtigheid constant blijven voor de opslag van meetapparatuur.

De oplossing

Neptunus bouwde in 3 weken een tijdelijke opslagruimte van 20 x 50 meter van 8 meter hoog. Vervolgens werd het gebouw in twee weken ingericht en turn-key opgeleverd met alle benodigde installaties en voorzieningen. Aan de lange zijde van 50 meter is een luifel geplaatst. Zo kunnen ook buiten materialen overdekt opgeslagen worden.

Ongeveer de helft van de oppervlakte werd ingericht met industriële stellingen voor de opslag van materialen. Een ruimte van 5 x 20 meter werd benut voor de geconditioneerde ruimte. Door middel van extra kolommen en geïsoleerde wandpanelen werd deze ruimte tot aan het dak gebouwd. Daarna werd deze uitgerust met een klimaat- en luchtbevochtigingsinstallatie. Hierdoor wordt een constante temperatuur tussen de 18 en 21 graden en constante luchtvochtigheid behouden.

De uitdaging

In de haven van Antwerpen gelden specifieke veiligheidseisen. Personeel en werkgereedschap mag daarom niet zomaar het terrein betreden. Neptunus als bedrijf en alle medewerkers op de bouw zijn VCA-gecertificeerd. Ook beschikt Neptunus over ISO 9001 en 14001 certificering met betrekking tot veilig en duurzaam werken.

Neptunus koos voor een Evolution II. Deze structuur kan door een hydraulische constructie razendsnel gebouwd worden. Het dak is een spaceframeconstructie. Deze wordt op de grond opgebouwd en daarna omhoog gehesen. De geïsoleerde dakpanelen worden met een kraan op het dak bevestigd. De wandpanelen kunnen vanaf de grond in de constructie worden geschoven.

Het resultaat

In 5 weken is het gebouw turn-key met geconditioneerde ruimte en bijbehorende installaties opgeleverd door Neptunus. De kwaliteit van het tijdelijke gebouw doet niet onder ten opzichte van een permanente opslaghal. Het demontabele gebouw wordt de komende twee jaar verhuurd. Het is mogelijk om deze periode te verlengen tot wel 15 jaar. Na de gebruiksperiode kan het gebouw weer worden afgebroken en op een andere locatie worden opgebouwd.

Directeur Dorrie Eilers: “Grote industriële organisaties moeten vaak flexibel in voorraad en capaciteit zijn. Onze tijdelijke structuren bieden de ideale oplossing voor deze veranderende ruimtebehoefte. De gebouwen kunnen snel gebouwd en aangepast worden en doen kwalitatief niet onder voor vaste bouw. Om ook op locaties met specifieke veiligheidsvoorschriften aan de behoefte te voldoen, zorgen we ervoor dat ons bedrijf en onze medewerkers over de juiste certificaten beschikken. Zo helpen we snel.”

Opslaghal-Antwerpen
geconditioneerde-ruimte-opslaghal-antwerpen
opslaghal-evolution-antwerpen

Interesse in onze demontabele opslaghallen?