MENU
Bedrijfsrestaurant, Scholen & Onderwijs

“Onze tijdelijke kantine voelt zo veel robuuster en gastvrijer dan we ooit hadden durven dromen van een tijdelijk gebouw"

Tijdelijke kantine Somerville College Oxford

Opdracht 

Somerville College is een van de constituerende colleges van de Universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk. Als Somerville Hall opgericht in 1879, was het een van de eerste twee vrouwencolleges in Oxford. Onder haar alumni mogen ze belangrijke internationale figuren als Margaret Thatcher, Indira Gandhi en Dorothy Hodgkin rekenen. Het college begon in 1994 met de toelating van mannen en telt nu ongeveer 600 studenten, van wie meer dan een derde internationaal is. Het college heeft een van de grootste collegebibliotheken in Oxford en staat bekend om zijn gevarieerde architectuur en liberale denken.

Het college had in 2020 een 9 maanden durende renovatie van hun kantine en keukenfaciliteiten gepland. Hierdoor hadden ze dringend behoefte aan tijdelijke kantineruimte ter overbrugging van de renovatiewerkzaamheden.

Na een bezoek aan het tijdelijke, demontabele gebouw bij Trinity College, door Neptunus een aantal straten verderop gebouwd, waren de afgevaardigden van het college overtuigd dat een dergelijk gebouw de beste oplossing was.

Oplossing

Voor de bouw van de keukenfaciliteiten (300 m²), tijdelijke kantine (500 m²) en een 8 meter lange gang werd het antwoord gevonden in de ‘Evolution’ en ‘Flexolution’ van Neptunus

Het zeskoppige team van Neptunus had slechts drie weken nodig om het tijdelijke gebouw met geïsoleerde wandpanelen en vast dak te construeren. Daarna volgde nog vijf weken voor de inrichting, systeemplafond, elektra, verwarming en ventilatie. Om een personeelsruimte, kleedkamer en uitgiftepunt te realiseren werden binnenwanden geplaatst.

De renovatie van de bestaande faciliteiten en het vinden van een tijdelijke oplossing werd geleid door TMD Building Consultancy. Het adviesbureau benaderde Neptunus vanwege hun gerenommeerde reputatie in het bouwen van tijdelijke gebouwen van hoge kwaliteit binnen een dergelijk tijdsbestek.

Uitdaging

De installatie van de tijdelijke kantine en keukenfaciliteiten stelde de bouwploeg van Neptunus voor een complexe, logistieke uitdaging. De structuren moesten worden gebouwd in de nabijheid van een aantal beschermde bomen. Ook waren de toegangsmogelijkheden tot het terrein beperkt voor het lossen van de bouwonderdelen. Een zorgvuldige planning en afstemming met het college zorgde voor een geolied proces.

Resultaat

Matthew Phipps, Communicatiemanager van Somerville College:

“Onze tijdelijke kantine voelt zo veel robuuster en gastvrijer dan we ooit hadden durven dromen van een tijdelijk gebouw. Neptunus was in staat om snel en deskundig te reageren bij het meedenken naar de ideale oplossing. Hun Evolution-structuur werd in een opmerkelijke snelheid gebouwd en het hele Neptunus-team werkte ongelooflijk snel samen, ook met onze andere aannemers. We hadden ons geen beter alternatief kunnen wensen voor onze geliefde Hall.”

tijdelijke collegezaal Oxford
tijdelijke collegezaal Oxford
tijdelijke collegezaal Oxford

Interesse in Demontabele gebouwen?