MENU
Beurzen & Congressen, Tenten voor evenementen

De Alure Globe heeft genoeg ruimte voor de tentoonstelling en souvenirwinkel

Neptunus bouwt tijdelijke expositieruimte voor exclusieve kunstenaar Banksy

Satirische en kritische graffiti hebben Banksy wereldberoemd gemaakt. Banksy staat bekend om mysterieuze kunstwerken die uit het niets in het straatbeeld ontstaan. Nog steeds opereert de regisseur, kunstenaar en politiek activist volledig anoniem. Toch heeft hij wereldwijd veel fans.

In The Art of Banksy reizen meer dan 145 kunstwerken over de wereld voor een exclusieve tentoonstelling. Deze bestaat uit unieke werken van verschillende privécollecties. De tentoonstelling is al door meer dan een miljoen mensen bekeken in Melbourne, Chicago, San Francisco, Sydney, Washington DC, Boston, Tel Aviv, Auckland, Toronto, Miami, Göteborg en Londen.

De tentoonstelling bestaat uit prints, doeken, zeefdrukken en meer unieke werken uit beperkte oplage uit de periode van 2002 tot 2017. In oktober 2022 ging The Art of Banksy naar MediaCity in Salford Quays, Manchester. Neptunus bouwde een tijdelijke expositieruimte voor de tentoonstelling die in drie maanden naar verwachting tienduizenden bezoekers zal trekken.

The Art of Banksy Exhibition in Manchester

Oplossing

Een team van 12 technici van Neptunus bouwde in slechts vier dagen een tentoonstellingsruimte van 1.500 vierkante meter op het plein in het centrum van MediaCity. Een Alure Globe met geïsoleerde wandpanelen en thermodak biedt ruimte voor de tentoonstelling en een souvenirwinkel.

Neptunus zorgde ook voor de branding van de gevel en wandpanelen met bekende kunstwerken van de straatartiest. Daarnaast bouwde Neptunus trappen en oprijhellingen zodat de accommodatie ook rolstoeltoegankelijk is. De tentoonstelling ging open op 21 oktober 2022 en blijft staan tot 8 januari 2023.

Uitdaging

MediaCity, een van de meest hightech culturele centra van Europa, ligt in een gebied dat ooit een van de grootste industriehavens ter wereld was. Het is de belangrijkste werkgelegenheidslocatie van de stad en biedt onderdak aan tal van toonaangevende Britse mediaorganisaties en -agentschappen, waaronder de Noord-Engelse vestigingen van de BBC en ITV, en is een enorme bezoekersattractie.

De populaire piazza vormt het hart van MediaCity. Neptunus moest snel en veilig werken in een high-profile en drukke omgeving. Alle materialen werden volgens een zorgvuldige planning op de locatie afgeleverd.

Resultaat

Alex Firth, Directeur Projecten & Producties bij The Production Office: “We zijn erg blij met wat we met de Alure Globe in Salford hebben kunnen bereiken. Het geeft ons de ideale lay-out en een prachtige sfeer voor bezoekers om de tentoonstelling te ervaren. De ondersteuning van Neptunus tijdens de planning, bouw en openingsfase was ongeëvenaard.”

Interesse in Tenten voor evenementen?