MENU
Productlancering

In slechts drie dagen werden de tijdelijke faciliteiten gebouwd

Neptunus bouwt faciliteiten voor de doopceremonie van ‘Spirit of Discovery’

Opdracht
Saga Cruises is een van de belangrijkste business units binnen de bekroonde reisorganisatie van Saga Group. In juli 2019 introduceerde het bedrijf met een spectaculaire doopceremonie hun nieuwste cruiseschip van Groot-Brittannië genaamd ‘Spirit of Discovery’. Deze ceremonie vond plaats in de haven van Dover onder toeziend oog van de Hertogin van Cornwall.

‘Spirit of Discovery’, die plaats biedt aan 999 passagiers en 505 bemanningsleden, is het eerste nieuwe cruiseschip van de Saga-vloot, een tweede schip is in aantocht en wordt in 2020 gelanceerd. Het nieuwe schip heeft een balkon voor elk verblijf en is uitgerust met twee zwembaden, een luxe spa, een groot terras en diverse toprestaurants. Daarmee zijn alle faciliteiten voor ontspanning aanwezig.

De naamgevingsceremonie voor ‘Spirit of Discovery’ werd zorgvuldig gepland door het toonaangevende evenementenbureau Embolden. Neptunus werd aangesteld om de tijdelijke accommodaties te bouwen voor de honderden VIPs die de viering bijwoonden. Neptunus creëerde een prachtige tribuneoverkapping aan de kade voor deze ‘koninklijke’ aangelegenheid.

Oplossing
Een 10-koppig team van Neptunus-technici had slechts drie dagen nodig om meer dan 1.000 m2 aan tijdelijke faciliteiten (een Alure Globe en enkele Aluhallen) te bouwen voor de aanwezige gasten.

Op de kade werden hospitality-tenten geplaatst. Deze dienden als ontvangst- en receptieruimte. Een 25 meter brede Alure Globe met transparant dak deed dienst als tribune voor de VIP-gasten. De gasten waren getuige van de traditionele doopceremonie die voltooid werd door de Hertogin van Cornwall.

Uitdaging
De technici van Neptunus hebben ruime ervaring met het werken in beveiligde omgevingen. Dover is een van de drukste havens van het Verenigd Koninkrijk. Transport en opbouw dienden daardoor volgens een strak tijdschema op een beperkt beschikbaar oppervlak te worden uitgevoerd. Het team van Neptunus ging efficiënt om met deze planning en ruimte om de tijdelijke accommodaties te bouwen.

Resultaat
Ben van Grutten, productiemanager bij Embolden: “Ik ben erg blij met de hoge kwaliteit van de tijdelijke faciliteiten en de indrukwekkende service van Neptunus en hun bouwteam. Dit was een hoogwaardig evenement. Met Neptunus hadden we een partner die accommodaties kon bouwen met de uitstraling die past bij dit evenement.”

Neptunus Alure Globe SAGA Spirit of Discovery Dover Product launch
Neptunus Aluhal SAGA Spirit of Discovery Dover Product launch
Neptunus Alure Globe SAGA Spirit of Discovery Dover Product launch
Neptunus Aluhal SAGA Spirit of Discovery Dover Product launch
Neptunus Aluhal SAGA Spirit of Discovery Dover Product launch
Neptunus Aluhal SAGA Spirit of Discovery Dover Product launch

Interesse in tenten voor productlanceringen?