MENU
IJsbanen & Winterevents, Tenten voor evenementen

De structuren van Neptunus zijn bestand tegen zware sneeuwbelasting

De structuren van Neptunus bieden oplossingen voor twee doeleinden: IJshockeytoernooien en het World Economic Forum

Opdracht
De Spengler Cup is het oudste ijshockeytoernooi ter wereld. Ieder jaar wordt het toernooi georganiseerd in Davos (Zwitserland) door Hockey Club Davos. De wedstrijden worden gespeeld in de Vaillant Arena.

Het toernooi werd in 1923 voor het eerst georganiseerd door Dr. Carl Sprenger. Toen voornamelijk voor teams uit Duitstalig Europa die werden verstoten tijdens de nasleep van de Eerste Wereldoorlog. Inmiddels is het toernooi uitgegroeid tot het meest prestigieuze ijshockeytoernooi van Europa. Vele topteams van over de hele wereld doen mee en het evenement trekt meer dan 100.000 toeschouwers.

Neptunus is preffered supplier van de Spengler Cup en benoemd om de VIP-faciliteiten te bouwen waar grote sponsors en zakelijke gasten worden ontvangen en vermaakt.

Oplossing
Een 15-koppig team van Neptunus-technici had slechts twee weken nodig om meer dan 3.300 m2 aan tijdelijke accommodaties te bouwen die het hospitality-centrum vormden. In het hart van het complex bevond zich een ultramodern Evolution II-gebouw met twee verdiepingen waarin een à-la-carterestaurant, verschillende bars, een receptie en een ticketkantoor waren ondergebracht.

Door middel van een mezzanine (verdiepingsvloer) bouwde Neptunus een tussenverdieping met interne trappen en lift naar het bovenste niveau waar het VIP-restaurant zich bevond. De wanden van de Evolution II bestonden uit grote, op maat gemaakte geïsoleerde ramen. Gasten konden hierdoor tijdens diners genieten van een spectaculair uitzicht over de Alpen. Het gebouw met geïsoleerde wandpanelen en dak bespaart ook flinke energiekosten. Een tweede, kleinere Evolution II werd ingezet voor alle cateringfaciliteiten en twee aluhallen dienden als mediacenter en toiletruimte.

Uitdaging
Davos is een van de grootste skigebieden van Zwitserland. Hierdoor wordt de levering van het materiaal en de bouw van de accommodaties vaak geconfronteerd met zware sneeuwval. De technici van Neptunus zijn echter zeer ervaren in het bouwen onder extreme weersomstandigheden.

De structuren van Neptunus zijn ontwikkeld om zware sneeuwbelastingen het hoofd te bieden. Dit is natuurlijk zeer belangrijk wanneer er een tijdelijk gebouw in een alpiene omgeving wordt geplaatst.

Na het ijshockeytoernooi blijven de structuren op hun plaats en worden ze getransformeerd voor gebruik tijdens het World Economic Forum dat elk jaar in Davos wordt georganiseerd.

Resultaat
Jacqueline Kühne, hoofd van Project Spengler Cup Davos: “Neptunus is erin geslaagd hoogwaardige accommodaties te leveren die de kwaliteit van dit prestigieuze evenement weerspiegelt. Bezoekers werden verrast door de grootte en het uiterlijk van de hospitality-faciliteiten. Ik wil het hele team bedanken voor hun toewijding om dit project succesvol te realiseren volgens de hoge normen. Het team van Neptunus past perfect bij ons evenement en we zijn verheugd om met hen samen te werken ”.

Neptunus Evolution Temporary Event Building Spengler Cup Davos
Neptunus Evolution Temporary Event Building Spengler Cup Davos
Neptunus Evolution Temporary Event Building Spengler Cup Eisdome Davos
Neptunus Evolution Spenglercup Davos Wintervent VIPlounge
Neptunus Evolution Spenglercup Davos Wintervent VIPlounge

Interesse in accommodaties voor sportevenementen?