MENU
Festivals

Nieuw paviljoen met 50 meter vrije overspanning voor perfect zicht

Neptunus stemt het Pinkpop Festival tevreden

De opdracht
Pinkpop, opgericht in 1970, is het grootste muziekfestival van Nederland. Jaarlijks komen er meer dan 200.000 bezoekers naar het driedaagse festival op het Megaland in Landgraaf.

Pinkpop is ‘s werelds langstlopende festival en sinds 2009 opgenomen in het Guiness Book of Records. Grote internationale acts, waaronder de Rolling Stones, Paul McCartney, Bruce Springsteen, U2 en Coldplay hebben er al opgetreden. De 50ste editie in 2019 trok meer dan 50 artiesten en bands, waaronder Elbow, Fleetwood Mac, Bastille, Lenny Kravitz, The Cure en Mumford and Sons. Naast het hoofdpodium zijn er nog vier andere podia verspreid over het evenemententerrein van 27 hectare.

Al meer dan 35 jaar is Neptunus tentenleverancier van het populaire festival. Ook in 2019 werd Neptunus gevraagd om een breed scala aan tijdelijke accommodaties te leveren voor het festival, waaronder een speciaal ontworpen roze tent.

De oplossing
Een team van 25 Neptunus-technici had iets meer dan twee weken nodig om de tijdelijke infrastructuur van het evenement te bouwen. Meer dan 12.000 m2 aan tenten werden verspreid over het festivalterrein.

Nieuw in 2019 was de door Neptunus speciaal ontworpen roze Alure Globe Giant voor de Brightlands stage. De organisatie wenste een in het oog springende tent zonder zichtbelemmering. Neptunus wist deze wens perfect in te vullen met een paviljoen met karakteristiek gebogen dak, roze PVC zeilen en een vrije overspanning van 50 meter. Door deze vrije overspanning was er vanuit iedere positie een perfect zicht op podium, ook buiten de tent op het veld.

Pinkpop liet speciaal voor deze tent een betonnen ringfundering aanleggen. Hierdoor was het niet nodig om met betonblokken het paviljoen te verankeren.

Neptunus bouwde ook Stage 4. Hiervoor werd er gebruik gemaakt van een Ocean van 30 x 50 meter met prachtig golvend membraandak, voor het eerste gebouwd tijdens Pinkpop 2013. Daarnaast leverde Neptunus de backstage tenten, kleedruimtes, persfaciliteiten, crew catering tenten en werd de nieuwe Apollonia ingezet voor de horecatenten van de bezoekers. Verder bouwde Neptunus nog tijdelijke accommodaties voor het Pinkpop Bonnefanten Museum, de entree en de verschillende campingfaciliteiten.

De uitdaging
Omdat er in de zomer meerdere evenementen georganiseerd werden op Megaland, was er slechts een kort tijdsbestek beschikbaar voor het bouwen van Pinkpop. Desondanks wisten de Neptunus-technici door hun snelle,efficiënte werkwijze en ervaring met het opbouwen op drukke en complexe locaties alle paviljoens op tijd op te leveren.

Een strakke logistieke planning zorgde ervoor dat alle materialen en gereedschappen op tijd werden geleverd, waardoor de Neptunus-technici de deadline konden halen. Na het festival werden de tenten en tijdelijke accommodaties weer succesvol afgebouwd.

Het resultaat
Het feit dat Neptunus al jaren een waardevolle partner voor Pinkpop is, spreekt boekdelen voor de kwaliteit van de producten en de snelle en efficiënte service van het Neptunus team.

Sierk Janssen, manager veiligheid & logistiek van Pinkpop: “Voor de 50ste editie van Pinkpop vonden we het tijd om met een nieuwe tent te komen in plaats van de traditionele circustent met pilaren. Neptunus, onze vaste leverancier van tenten en accommodaties, heeft daarvoor onze gloednieuwe Brightlands Stage ontworpen. Het grootste voordeel is de gigantische vrije overspanning van 50 meter. Het open paviljoen biedt geweldige zichtlijnen, zelfs voor bezoekers die buiten de tent staan. En… voor Pinkpop heel belangrijk, het is roze!”

Alure Globe Giant PinkPop
Neptunus Aluhall Pinkpop Landgraaf Festival tent
Neptunus Alure Globe Pinkpop Landgraaf Festival entree tent
Neptunus Ocean Pinkpop Landgraaf Festival tent Stage 4
Neptunus Ocean Pinkpop Landgraaf Festival tent Stage 4
Neptunus Pluto Pinkpop Landgraaf Food tent

Interesse in tenten voor festivals?