MENU
Demontabele gebouwen, Sporthallen

Een professioneel ingerichte fitnessruimte

540 m2 waar topprestaties tot stand komen voor Borussia Mönchengladbach

Neptunus heeft wederom een gebouw geleverd dat dagelijks zal worden ingezet voor topsport van hoog niveau. Borussia Mönchengladbach, uitkomend in de Duitse Bundesliga, heeft een nieuw Performance Center door Neptunus laten bouwen. Deze ruimte zal worden ingezet voor de fitness- en revalidatietraining van het eerste team en de jeugdafdeling van de professionele voetbalclub.

“Tot nu toe waren onze mogelijkheden in BORUSSIA-PARK beperkt wat betreft de fitnessruimtes. Deze mogelijkheid zal nu op het hoogste niveau beschikbaar zijn in het nieuwe Performance Centree. Overdag kan het eerste team de ruimte gebruiken en ’s avonds de jeugd”, zegt sportdirecteur Roland Virkus.

Inrichting van het Performance Center

Voor het Performance Center heeft Mönchengladbach gekozen voor de Flexolution van Neptunus. Een Flexolution II is ingericht voor vergader- en kantoorruimtes van de technische staf en videoanalyse. Achter deze ruimtes is een sprintbaan van 30 meter aangelegd waar de trainers altijd onder dezelfde omstandigheden bepaalde waarden van de spelers kunnen meten. Ook is er voor de keepers een aparte ruimte om te trainen gecreëerd.

Aansluitend aan de Flexolution II is een Flexolution III gebouwd voor een grote fitnessruimte. Deze wordt gebruikt voor cardio-, stabilisatie- en krachttraining en is uitgerust met moderne apparatuur. “Het Performance Centre is een grote stap naar moderne fitnesstraining, die we nu veel efficiënter en gerichter kunnen uitvoeren”, aldus Alexander Mouhcine, hoofd Atletiek en Preventie.

Volledig uitgerust met nodige installaties

Het tijdelijke Performance Center van Borussia Mönchengladbach is volledig ingericht met alle nodige installaties, zoals klimaatbeheersing, ventilatie en brandmeldinstallaties. De wanden, vloeren en plafonds zijn volledig vormgegeven in de zwart-groene kleuren van de voetbalclub. Daarnaast worden de successen van de club stijlvol op de wanden weergegeven. Zo is er een inspirerende en motiverende ruimte gecreëerd waar de topsporters het beste uit zichzelf kunnen halen en hopelijk nog meer prijzen bij kunnen schrijven.

Foto’s: © Borussia Mönchengladbach

tijdelijke sporthal Borussia Monchen GLadbach
tijdelijke fitnesscentrum borussia monchengladbach neptunus
tijdelijke sporthal Mönchen Gladbach
tijdelijke sporthal Mönchen Gladbach

Deze producten werden gebruikt in dit project

Interesse in Demontabele gebouwen?