MENU
Andere toepassingen

De magazijnen bieden een stevige en sterke opslagruimte

Neptunus kantoor- en opslagmagazijnen in Northampton

Achtergrond
Neptunus is wereldwijd de specialist in demontabel bouwen. Met ruim 80 jaar ervaring levert Neptunus tenten en accommodaties voor topevenementen, maar daarnaast ook demontabele gebouwen voor uiteenlopende semi-permanente toepassingen. Eigenlijk overal waar ruimte nodig is. Het familiebedrijf is in 1937 opgericht en heeft naast de hoofdvestiging in Nederland vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Polen. In totaal heeft Neptunus ruim 300 medewerkers in dienst.

In het Verenigd Koninkrijk is Neptunus een vaste leverancier voor prestigieuze evenementen zoals Masterpiece London, Chelsea Flower Show, Wimbledon Tennis Championships en Goodwood Festival of Speed. Het bedrijf werd ook erkend als een officiële leverancier van tijdelijke gebouwen voor de Olympische Spelen 2012 in Londen.

Uitdaging
Met meerdere bestellingen op stapel voor komende projecten in het hele land, had Neptunus extra ruimte nodig om haar groeiende Britse infrastructuur te ondersteunen.

Hoewel de locatie belangrijk was, moest het nieuwe pand ook onderdak bieden aan de nationale kantoorfuncties en de verhoogde opslagcapaciteit voor de huurvoorraad van Neptunus.

Oplossing
Neptunus identificeerde een strategisch gelegen locatie in het Swan Valley Business Park in Northampton van waaruit haar groeiende klantenbestand kon worden bediend.

Het ontwerp en de lay-out van de nieuwe locatie van 11.000 m² weerspiegelden andere Neptunus-locaties in heel Europa. Het centreert rond een modern, permanent kantoorgebouw met drie verdiepingen, dat grenst aan verschillende grote opslagplaatsen met laaddocks en sectionaalpoorten.

Neptunus produceerde en bouwde zijn eigen Flexolution-structuren om vier 24 meter brede magazijnen te vormen. Als duurzame en energie-efficiënte semi-permanente gebouwen is de Flexolution BREEAM (Building Research Establishments Environmental Assessment Methodology) erkend en heeft het gebouw een ‘A’ -prestatie volgens de EU Energy Performance in Buildings-richtlijn behaald.

Op basis van zijn eigen bouwervaring werkte Neptunus samen met een lokale aannemer en projectmanagementteam om de bouw te vergemakkelijken. Alle structuren zijn gebouwd in overeenstemming met de voorschriften voor constructie, ontwerp en beheer (CDM), inclusief de semi-permanente magazijnen van Neptunus, met permanente kenmerken zoals betonnen funderingen en vloeren.

Van startdatum tot oplevering werd het hoofdkantoor in minder dan zes maanden opgeleverd. Technici van Neptunus bouwden de magazijnen in twee fasen op, die enkele weken duurden.

Elk Flexolution-magazijn is opgebouwd uit aluminium kolommen en gelamineerde houten spanten. De wanden zijn gemaakt van geïsoleerde sandwichpanelen, voor een optimale geluidsisolatie en uitstekende thermische mogelijkheden.

Resultaat
Door de kantoren en opslag- en distributiefaciliteiten van Neptunus op één locatie te consolideren, profiteert Neptunus ervan dat alle middelen onder één dak op een centrale locatie staan.

Omdat de eigen producten van het bedrijf een belangrijk onderdeel van het gebouw vormen, zal Neptunus bovendien zijn semi-permanente bouwreferenties aan potentiële klanten ter plaatse kunnen presenteren.

Met de stevigheid en sterkte van permanente gebouwen bieden de Flexolution-magazijnen nog vele jaren een energiezuinige opslagruimte. In het geval dat de opslagcapaciteit moet worden verhoogd of verlaagd, geeft de modulaire aard van de structuren Neptunus de flexibiliteit om dit snel en eenvoudig aan te passen.

April Trasler, de Managing Director van Neptunus Ltd., zegt: “De investering in een nieuw kantoor vormt een mijlpaal in de geschiedenis van Neptunus in het Verenigd Koninkrijk. Naast het bieden van extra capaciteit voor toekomstige groei, zal het nieuwe kantoor ons in staat stellen ons productassortiment verder te ontwikkelen en onze aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk te versterken. We hebben onze eigen bouwervaring kunnen gebruiken tijdens het bouwproces en hebben geprofiteerd van de kwaliteiten die onze eigen structuren te bieden hebben.”

Neptunus-Flexolution-Neptunus-Northampton-temporary-warehouse
Neptunus-Flexolution-Neptunus-Northampton-temporary-warehouse
Neptunus-Flexolution-Neptunus-Northampton-temporary-warehouse
Neptunus-Flexolution-Neptunus-Northampton-temporary-warehouse
Neptunus-Flexolution-Neptunus-Northampton-temporary-warehouse
Neptunus-Flexolution-Neptunus-Northampton-temporary-warehouse

Interesse in een tijdelijk magazijn?